© Photo News

© BELGA

© Photo News

1/3

Westerlo - KV Mechelen 3-2

Westerlo klopt KV Mechelen na zinderend slot

Wat een wedstrijd in Het Kuipje! Westerlo en KV Mechelen maakten er een aantrekkelijke partij van, die beslist werd in het slot. Nieuwkomer Julien Vercauteren schonk de Kempenaars een belangrijke driepunter met een heerlijke doelpunt. Eindstand: 3-2.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Westerlo

KV Mechelen

Het eerste half uur was van een behoorlijke kwaliteit. Er waren voor beide teams een aantal kansen, maar telkens hadden de doelmannen het laatste woord. In het laatste kwartier verwaterde de partij ietwat.

Al snel in de tweede helft opende Cocalic de score voor de bezoekers. Westerlo was niet van slag en via Gounongbe volgde een kwartier later de gelijkmaker. De thuisploeg ging op zijn elan door en een tiental minuten daarna scoorde De Ceulaer op een fraaie manier de 2-1.

Lang liet de reactie van de Maneblussers niet op zich wachten. Hanni poeierde de 2-2 voorbij Van Langendonck. Het venijn zat echter in de staart. Invaller Vercauteren, gehuurd van Nice, trapte via een wereldgoal de 3-2 voorbij een sterk keepende Gillet en Westerlo het delirium nabij. In het klassement schuift de staart heel erg dicht bij elkaar. Dit kan alleen maar spannend worden de komende weken.

Opvallend: Voor Westerlo was het pas de vierde overwinning van het seizoen. Al blijven de Kempenaars de zwakste defensie uit eersteklasse hebben. Ze kregen al 45 doelpunten binnen in 22 wedstrijden, goed voor twee per match.

Herbeleef de wedstrijd hier!

Meer voetbalnieuws