Kom op tegen Kanker haalt recordbedrag op

Kom op tegen Kanker-gezicht Frank Deboosere bij een inzamelingsactie in de zomer van 2015. Foto: BELGA

Kom op tegen Kanker haalt recordbedrag op

Print

De voorbije twee jaar sprokkelde Kom op tegen Kanker 23.606.622 euro bij elkaar, 16% meer dan in de periode 2012-2013. Dat maakte de organisatie bekend tijdens een dankmoment in het Casino Cursaal in Oostende.

Het ingezamelde geld wordt verspreid over verschillende initiatieven die kankerpatiënten betere zorg willen bieden. Kom op tegen Kanker investeert ook in onderzoek om de overlevingskansen te verhogen.

Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker: ‘Dit succes is volledig te danken aan onze donateurs en actievoerders. De kankerthematiek raakt en mobiliseert mensen. Als organisatie zijn we trots dat we in de strijd tegen kanker op zoveel steun kunnen rekenen en voeren we onze strijd onverminderd voort: tegen kanker en vóór een betere psychosociale zorg voor de kankerpatiënt.’

Ook campagneleider Frank Deboosere is een tevreden man: ‘Het is geweldig om te zien hoe betrokken Vlaanderen nog steeds is bij de kankerpatiënt en kankerzorg. Een dikke merci aan de honderdduizenden donateurs die ons trouw blijven steunen. En een speciale dankjewel aan de duizenden actievoerders die zich inzetten en met hun acties een waardevolle bijdrage leveren.’

Kom op tegen Kanker publiceerde ook een infografische video die uitlegt hoe het geld van donateurs wordt besteed. Zo konden ondere andere kinderen met kanker genieten van een vakantiekamp en kregen patiënten met een laag inkomen financiële steun uit het Kankerfonds.

.

Nu in het nieuws