Antwerp - Geel 2-1

Antwerp klopt zwarte beest Geel en is alleen leider

Antwerp klopte in eigen huis zwarte beest Geel met 2-1 en is nu helemaal alleen leider. De Great Old kwam wel al vroeg op achterstand via Jutten, maar de zeer bedrijvige Dequevy zette de scheve situatie ook alweer snel recht. Hairemans haalde mooi uit voor de 2-1, al moest een na de rust bleker Antwerp uitkijken voor een nieuwe Kempense tegengoal.

stdr

Antwerpcoach David Gevaert veranderde quasi niets aan de elf die voor Nieuwjaar Patro Eisden nog simpel opzij hadden gezet. Enkel nieuwe aanwinst Mathieu Cornet kwam meteen in de basis en moest Antwerp mee aan de leiding hijsen. Verrassend: Johanna Omolo, al een seizoen lang een van dé sterkhouders bij de Great Old, verdween naar de bank. Hairemans én Dufer vatten post voor N’Diaye.

Gevaert was duidelijk: enkel de aanval zou lonen. Geel kroop dan ook meteen gewillig gretig achter de bal en plooide massaal terug. Cornet was op aangeven van de kwieke Limbombe dicht bij de 0-1, maar het was Geel dat vanuit het niets de netten vond via Jutten, die veel ruimte en tijd kreeg van de Deurnese achterhoede om rustig aan te leggen: 0-1.

Turbo

Een koude douche voor de Great Old, dat zeker. Maar de Kempense pret was van korte duur, want Antwerp zette even later toch weer even de turbo in gang. Dequevy rondde het aanbod van andermaal Limbombe zonder pardon af: 1-1. Maar daarmee was de Antwerpse honger lang niet gestild. Hairemans deed wat hij deksels goed kan met de linker: even uithalen en 2-1. Ook nieuwkomer Cornet kroop uit zijn schulp, maar mikte laag op Vromans, die het leer in corner duwde.

Na de rust trapte Dequevy eerst eens op Vromans en nadien over de kooi van de Kempense doelman. Antwerp bleef zoeken naar een ruimere voorsprong, terwijl Geel het spel moest ondergaan. Dequevy bleef bij momenten een gesel voor de Kempense afweer, al kreeg de Bosuil – zeker na de rust – verre van champagnevoetbal op het bord.

Rommelig

Antwerp speelde te rommelig en moest zelfs uitkijken voor een nieuwe tegentreffer. Gelukkig voor Deurne-Noord stond het vizier bij Geel wel erg slecht afgesteld. Dufer zag een derde Antwerpse treffer nog van de lijn gehaald worden. De ingevallen Binst had ook beter verdiend. Maar de winst én de leidersplaats waren binnen. Bovendien verloor grote concurrent Eupen in eigen huis van Dessel Sport met 0-1. Driedubbel feest dus op een weer eivolle Bosuil.

Aan de aftrap

Scheidsrechter: Denis Vanbecelaere.

Toeschouwers: 11.638.

Doelpunten: 9’ Jutten 0-1, 19’ Dequevy 1-1, 33’ Hairemans 2-1.

ANTWERP: Kudimbana, Dom, Biset, Colpaert, Daeseleire, N’Diaye, Hairemans, Dufer, Dequevy (88’ Binst), Limbombe (75’ Omolo), Cornet (62’ Fauré).

ASV GEEL: Vromans, Scheelen, Spies, Van den Ackerveken, Celen, Christiaens (75’ Allegria), Reuten, Bracké, Gielis, Jutten, Cauwenberg (85’ El Hadji).

Gele kaarten: 22’ Gielis (fout), 48’ Scheelen (fout).

Rode kaarten: geen.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws