© Photo News

© BELGA

1/2

Club Brugge-Moeskroen 3-0

Club Brugge pakt makkelijke zegen tegen Moeskroen-Peruwelz

Club Brugge kan het ook zonder smaakmaker Victor Vazquez. Het klopte

Moeskroen-Peruwelz simpel met 3-0. Het wordt voorlopig leider naast AA Gent, maar is die eerste plaats morgen na de topper tussen Gent en Anderlecht zeker kwijt.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Club Brugge

Moeskroen-Per.

Club Brugge zag dus Victor Vazquez -”de meest geniale voetballer die ik ooit coachte”, aldus Michel Preud’homme- vertrekken tijdens de winterstop, maar een thuismatch tegen degradatiekandidaat Moeskroen-Peruwelz was ideaal om een doorstart te nemen.

Preud’homme verrast

Preud’homme had twee verrassingen in petto voor de thuisfans: ouderdomsdeken Timmy Simons zat op de bank, de Nigeriaan Mikel Agu verving hem. De nieuwe doelman Ludovic Butelle stond meteen tussen de palen. Jongeling Dion Cools verving de geblesseerde Laurens De Bock, Lior Refaelov was kapitein. Van José Izquierdo geen spoor in de Brugse selectie. De Colombiaan zou ziek zijn. Bij Moeskroen-Péruwelz zagen we één nieuwkomer in het elftal. Kevin Tapoko kwam over van OH Leuven en krijgt meteen zijn kans. David Hubert en Julian Michel keerden terug uit blessure en beginnen als wisselspeler.

De bezoekers groeven zich niet in en probeerden meermaals uit te breken. Toch was de eerste kans voor Diaby, ex-Moeskroen. Hans Vanaken zette de Brugse topschutter met een fantastisch hakje alleen voor Vagner, maar het stiftertje ging naast. Op het half uur vond de thuisploeg wel de netten: Refaelov met de vrije trap, centrale verdediger Engels werkte aan de verste paal als een volleerde spits de 1-0 tegen de touwen.

Diaby belangrijk

Vijf minuten na rust kreeg het Brugse publiek zekerheid over de zege: ditmaal was het Vanaken die voorlegde en Diaby die aan de tweede paal moederziel alleen hard binnenschoot: 2-0. Toch gaven de bezoekers zich nog niet gewonnen. Eerst mikte Scepovic een voorzet van Maciel naast, daarna moest Butelle alles uit de kast halen om Markovic het scoren te beletten.

Toch was het de thuisploeg die weer scoorde, en hoe. Vanaken bediende prima Diaby, die vond met een mooi hakje Vossen en die mist zo’n kansen niet: 3-0, boeken toe.

Waar staat Club zondag?

Club Brugge staat met 43 punten uit 21 wedstrijden en is voorlopig eerste, samen met AA Gent. Anderlecht is derde met 41 punten. Omdat Gent en Anderlecht zondag om 14u30 tegen elkaar spelen, neemt een van hen na deze speeldag zeker de leiding over. Moeskroen-Peruwelz is 14de met 21 punten. Dat zijn er vijf meer dan Westerlo, dat om 20u KV Mechelen ontvangt.

Te onthouden

Club Brugge scoorde al voor de 32ste keer op rij in een thuiswedstrijd. Met 45 doelpunten heeft het dit seizoen ook de beste aanval, voor Gent (40) en Oostende en Zulte Waregem (allebei 38).

Hoogtepunten

12’- Daar is dan de eerste grote kans voor Club Brugge. Refaelov komt goed naar binnen vanaf rechts en speelt diep naar Vanaken. De Limburger tovert een fantastisch hakje uit de slof en zet Diaby vrij voor het doel van Vagner. De Brugse topschutter had iets moois in gedachten maar zijn stiftertje gaat een meter naast.

31’ - Na een (lichte) fout van Dussenne op Diaby mag Refaelov een vrije trap nemen. De Brugse kapitein trapt de bal naar de verste paal. Björn Engels heeft een neus voor doelpunten en ploft de bal via de onderkant van de lat in doel. Blauw-zwart leidt met 1-0.

50’ - Vanaken trapt de hoekschop. Scepovic mist half voor de neus van Mechele. Diaby staat moederziel alleen en kan niet meer missen. De 2-0 staat op het scorebord.

61’ - De concentratie verslapt wat bij de thuisploeg. Markovic snijdt naar binnen en haalt dan verrassend uit. Doelman Butelle moet alle zeilen bijzetten om de lage schuiver uit zijn doel te ranselen.

65’ - Hans Vanaken steekt goed diep naar de lopende Diaby. De Brugse nummer 10 tovert een hakje uit de pantoffel en Jelle Vossen plaatst de bal binnenkantje rechts binnen. Match gespeeld.

75’ - Agu heeft zelfvertrouwen te koop. Hij waagt zijn poging met een verre knal. Het is een oprapertje voor doelman Vagner. De bezoekende goalie heeft eigenlijk geen bal moeten pakken maar mocht wel drie keer in het netje vissen.

Meer voetbalnieuws