Jolien Verschueren is de snelste in Kasteelcross

Foto: Belga

Jolien Verschueren is de snelste in Kasteelcross

Print
De 25-jarige Jolien Verschueren (Telenet-Fidea) heeft zaterdag de Kasteelcross in het West-Vlaamse Zonnebeke gewonnen. Ze haalde het na een lange solo voor Loes Sels en de Nederlandse Maud Kaptheijns.

Veldrijden op Sportwereld.be

Het was de Deense Margriet Kloppenburg die het pak op sleeptouw nam in de beginfase. Zij verdween daarna in de achtergrond, aangezien Loes Sels de aanval had ingezet. Jolien Verschueren counterde netjes en ook de Nederlandse Maud Kaptheijns posteerde zich voorin. Verschueren versnelde daarna, maar reed zich vast in de blubber en zag zo Sels en Kaptheijns opnieuw aansluiten. Verschueren liet zich hierdoor niet ontmoedigen en trok opnieuw in de aanval, deze keer met meer succes. Ze rondde haar solo perfect af en behaalde zo haar elfde zege van het seizoen.

"Het parcours was wel vrij zwaar, maar best leuk", stelde ze achteraf. "Aan de grachten moest er wel een hele strook gelopen worden, maar dat hoort nu eenmaal bij het veldrijden. We kunnen het dus best hebben over een gevarieerde omloop. Dit was een moddercross en ik hou wel van dit stoempwerk. Eens ik voorop kwam, kon ik mijn eigen tempo rijden en haalde ik het afgescheiden van de rest."

Meer sportnieuws