© Mercedes F1 team

Mumm niet langer de officiële champagne in de F1

Er komt een einde aan de jarenlange samenwerking tussen de Formule 1 en het champagnemerk Mumm.

F1journaal.be

Mumm was de voorbije vijftien jaar de officiële champagne van de Formule 1. De drie piloten op het podium mochten telkens een grote fles Mumm-champagne in het rond spuiten. Daarin gaat nu echter verandering komen.

Pernod Ricard, de eigenaar van Mumm, deed een bod van 5 miljoen euro voor de sponsoring maar dat bod werd geweigerd. Voortaan zal immers Moët et Chandon de officiële champagne van de Formule 1 worden en dat met ingang van het F1-seizoen 2016.

Bij Pernod Ricard vinden ze het uiteraard jammer dat ze niet langer de officiële champagne zijn, al blikken ze wel met een goed gevoel terug op de voorbije vijftien jaar.

"We zijn zeer trots op het verleden en hebben genoten van die vijftien jaar als officiële champagne van de Formule 1. We hebben daardoor genoten van heel wat visibiliteit en succes," luidt het in een statement van Pernod Ricard. "Het is onze missie om te blijven innoveren, opwinding te brengen en grenzen te verleggen. We hebben dan ook met de Formula E voor een nieuwe uitdaging gekozen. Elektrisch racen is grensverleggend en past erg bij de normen en waarden van ons merk. Het is een natuurlijke evolutie voor de racesport."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Meer sportnieuws