Diarree houdt rusthuisbewoners in quarantaine in Hasselt

Zorgcentrum Katharinadal in Hasselt. Foto: Karel Hemerijckx

Diarree houdt rusthuisbewoners in quarantaine in Hasselt

Print
Hasselt -

Een massale uitbraak van maag- en darmklachten houdt sinds woensdag een 30-tal bewoners van het zorgcentrum Katharinadal in Hasselt op hun kamer. “Ze moeten daar nog één week blijven nadat we het laatste nieuwe geval hebben geregistreerd”, zegt directeur Luc Griep. “En zaterdag zijn er daar nog twee bijgekomen.”

“Zoals voorzien hebben we meteen vijf stalen genomen bij enkele van onze bewoners en die zijn nu voor onderzoek naar een extern labo”, aldus Griep. “Maandag kennen we daar de resultaten van. Maar het heeft er alle schijn van dat het ergste leed geleden is. Momenteel liggen nog twee mensen te bed en eet een eerste groep alweer lichte ‘normale’ voeding, terwijl anderen tijdelijk op een dieet van onder meer bouillon, beschuiten en energierijke dranken staat, kortom maag- en darmsparende voeding, zoals dat voorgeschreven wordt.”

De mensen die op hun kamer dienen te blijven, mogen wel bezoek ontvangen. “Aan die mensen vragen we uitdrukkelijk om nadien een goede handhygiëne toe te passen. daarvoor hebben we de nodige uitrusting en producten voorzien.”

.

Nu in het nieuws