© bfm

© BFM

© BFM

© BFM

1/4

Geen mirakeloplossing voor wateroverlast Neerland: “Wijk heeft naam niet gestolen”

Een mirakeloplossing voor het waterprobleem van de Wilrijkse wijk Neerland bestaat niet. Dat zegt districtsvoorzitter Kristof Bossuyt. Gisteren zorgde de smeltende sneeuw en hevige regenval ervoor dat de wijk helemaal onder water stond. Opnieuw. Want het Neerland kreeg in het verleden al vaker te kampen met wateroverlast.

De bewoners van Neerland zijn boos. Boos omdat het bijlange na niet de eerste keer is dat ze met hun voeten in het water staan. “Vijfendertig jaar geleden kon ik al door deze wijk varen in een bootje”, foetert een bewoner. “Toen wist men al dat er hier een probleem is met de waterhuishouding.”

Volgens Wilrijks districtsvoorzitter Kristof Bossuyt (N-VA) lopen er concrete gesprekken om iets te doen aan het probleem. “Onze ambitie is om nog deze legislatuur een waterbuffering uit te werken, in de eerste plaats voor de naastgelegen industriezone. Maar uiteraard haalt ook de woonwijk daar voordeel uit. We hebben daarover vorige week nog rond de tafel gezeten met alle partners. Maar een wonderoplossing is er niet. Neerland heeft zijn naam nu eenmaal niet gestolen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio