Haven legt shuttles in naar ’t Kot

Foto: JHS

Haven legt shuttles in naar ’t Kot

Print
Antwerpen -

De vakbonden en werkgevers van de haven zetten vanaf dinsdag drie shuttlebussen per dag in om dokwerkers van de parking van Kinepolis naar ’t Kot te brengen. Dat moet de parkeerdruk in de buurt van ’t Kot beperken.

De straten in de buurt van ’t Kot, het lokaal waar de havenarbeiders elke dag worden aangeworven, liggen open voor werkzaamheden. Daardoor zijn er nog weinig parkeerplaatsen beschikbaar en hebben veel dokwerkers boetes voor foutparkeren gekregen. Meer dan vierhonderd dokwerkers hebben een petitie ondertekend om de parkeerchaos aan ’t Kot aan te kaarten.

“We leggen daarom vanaf dinsdag drie shuttlebussen per dag in van de parking van cinema Kinepolis tot ’t Kot”, zegt Marc Loridan van de socialistische vakbond BTB. “De bussen zullen tussen 12.30u en 15.45u heen en weer rijden, telkens voor de aanwervingsmomenten aan ’t Kot om 13u, 14.30u en 15.15u. De havenarbeiders moeten voor het busvervoer niets betalen. Na één week evalueren we of die shuttlebussen een succes zijn.”

Intussen plannen de havenvakbonden verder overleg met federaal minister van Werk Kris Pee-ters (CD&V), over de aanpassingen die Europa wil doorvoeren aan de wet-Major. “Wij zijn ongerust over het opleggen van multitasken, waarbij havenarbeiders meerdere taken moeten uitvoeren in plaats van zich in één job te specialiseren”, zegt Loridan.

“En we willen niet dat werkgevers havenarbeiders met een dagcontract buiten de vaste pool van havenarbeiders kunnen aanwerven. Doet een werkgever dat, kan die ook beslissen om het fonds voor bestaanszekerheid van de havenarbeiders niet meer te spijzen.”

.

Nu in het nieuws