© Karrenmuseum

Smokkelaars organiseren speciale editie van de Smokkeltocht

Wie zin heeft in een duistere smokkelpraktijk en in het donker mee op stap wil met een niets vrezende smokkelaar kan daarvoor terecht in het Karrenmuseum. Die organiseren deze winter Smokkeltochten, waar u tijdens een spannende avondwandeling alles te weten te komt over de smokkelpraktijken aan onze grens.

Margo Tilborghs

Behalve vanuit groepen en verenigingen is er ook van individuele bezoekers veel belangstelling voor de spannende Smokkeltocht door het park van het Karrenmuseum. De roemruchte smokkelaars organiseren daarom op donderdagavond 28 januari om 19.30 uur een smokkeltocht waar iedereen zich uitzonderlijk zonder groepsreservatie voor kan inschrijven.

Befaamd smokkelaar De Snor laat weten al drukke weken achter de rug te hebben. “Sinds december kunnen groepen met één van mijn collega’s of mij ’s avonds mee op stap door het donkere park van het Karrenmuseum. Wij vertellen dan over de indrukwekkende verhalen die we hebben meegemaakt tijdens het smokkelen en over de trucen van de foor die we gebruiken om douaniers om de tuin te leiden. Dit concept slaat erg aan, zeker in de kerstvakantie hebben we het erg druk gehad.”

De smokkelaars namen al families, vriendenkringen en groepen collega’s mee op stap. Geregeld kwam er ook de vraag of mensen eens individueel of als koppel konden aansluiten. Om ook die mensen de kans te geven om de Smokkeltocht te beleven, wordt er voor hen dus een speciale editie georganiseerd op donderdag 28 januari om 19.30 uur. De start is in restaurant De Kiekenhoeve, deelnemers krijgen daar een drankje aangeboden, gaan vervolgens een uurtje met de smokkelaar buiten op stap en krijgen afsluitend nog een warm smokkeldrankje aangeboden.

Inschrijven kan tot en met dinsdag 27 januari via info@karrenmuseum.be. Deelname kost € 7,50 per persoon, inclusief de twee consumpties. Het inschrijvingsgeld kan dezelfde avond contant worden voldaan. Wie graag met een eigen groep de Smokkeltocht wil beleven, kan een eigen datum en tijdstip (’s avonds) voorstellen en reserveren per mail.

Meer informatie is steeds te vinden op www.karrenmuseum.be.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio