© SL

Met ‘De Kers’ op stap

Mensen die het financieel moeilijk hebben kunnen bij De Kers in Broechem terecht voor betaalbare sport, vakantie en culturele activiteiten.

Sylvain Liekens

De Kers is gevestigd in Broechemse Kapelstraat 19. Vanaf 20 januari openen ze daar ook een ‘Rap op Stap’ kantoor. Daar krijgen mensen gratis advies en hulp bij het kiezen van een vakantie of deelname aan culturele of sportieve activiteiten.

Ook in een welvarende gemeente als Ranst leven er mensen in armoede. De vzw Wereld – Delen bekommert zich om het lot van die mensen. Dat gaat van het organiseren van taallessen tot het ter beschikking stellen van tweedehandse spullen en begeleiding bij het zoeken naar een onderkomen.

Vooral gezinnen met kinderen en oudere mensen ervaren dikwijls dat het invullen van de vrije tijd ook vrij veel kost. Daar wil het ‘Rap op Stap’ initiatief wat aan doen.

Elke woensdagvoormiddag ontvangt Miel Kint in het voormalige klooster van wat vroeger de meisjesschool heette, mensen die belangstelling hebben voor een goedkope vakantie of hun kinderen willen laten deelnemen aan de speelpleinwerking of mogelijk willen genieten van lokale kortingen.

Miel krijgt ook hulp van Ann Geerts en samen proberen ze met de klanten keuzes te maken “ Wie recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming, wie in budgetbegeleiding of schuldbemiddeling zit of een inkomen heeft onder de Europese armoedegrens kan bij ons terecht.” zegt Ann.

Het aanbod waaruit kan gekozen worden in het Rap op Stap kantoor is erg ruim. “Het gaat van daguitstappen, vakantieverblijven en officiële jeugdkampen over lid worden van jeugdverenigingen en sport en cultuur tot het verkrijgen van kortingen bij plaatselijke diensten en bedrijven. De mogelijke kortingen verschillen per aanbod maar voor sommige dingen kan de reductie oplopen tot 80%.” zegt Chris Nollet van de vzw Wereld – Delen.

De Kers is open elke woensdag tussen 10 en 11.45u en op de eerste maandag van de maand tussen 19 en 20u terecht in de Kapelstraat 19 in Broechem.

tel 0496.72.63.99

http://wd.de.kers.@gmail.com

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio