Stadsbeiaardiers spelen songs van overleden David Bowie

Liesbeth Janssens: “We deden dit op vraag van de stad. Misschien hebben ze hun inspiratie wel gehaald bij de beiaardier van Utrecht. Zijn versie van China Girl werd al meer dan een miljoen keer bekeken.” Foto: jan van der perre

Stadsbeiaardiers spelen songs van overleden David Bowie

Print
Antwerpen -

Het overlijden van David Bowie wist miljoenen muziekliefhebbers te beroeren. Ook de Antwerpse beiaardiers. Die brachten deze week een muzikaal eerbetoon aan de Engelse rasartiest. Vrijdag om 12u bracht Liesbeth Janssens Life on Mars, al viel haar sessie wel een beetje in het water...

Vrijdagmiddag, om klokslag twaalf uur, weergalmde de Bowie-klassieker Life on Mars door de Antwerpse binnenstad. Door het regenachtige en winderige weer hadden jammer genoeg maar weinig muziekliefhebbers daar oor voor.

Voor stadsbeiaardier Liesbeth Janssens was het de eerste keer dat ze een liedje van de Engelse artiest ten berde bracht. “Life on Mars is echter een heel melodische, bijna klassieke compositie, die ik in de toekomst graag wil opnemen in mijn vast repertoire.” Het is niet de gewoonte dat de Antwerpse stadsbeiaardiers songs van overleden artiesten spelen. De ode aan Bowie kwam er dan ook op uitdrukkelijk verzoek van de stad.

“Misschien heeft men wel inspiratie gehaald bij de beiaardier van Utrecht”, zegt Janssens. “Zijn versie van de klassieker China Girl groeide de voorbije dagen uit tot een internethype en werd intussen al meer dan een miljoen keer bekeken.” Woensdagmiddag speelde collega-stadsbeiaardier Koen Van Assche al een eigen versie van Space Oddity, en volgende woensdag laat Van Assche ook een bewerking van Under Pressure los op de binnenstad.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Stad

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio