© rr

Limburger (62) sterft onverwacht in auto na laatste droomreis

Wim Rutten (62), gemeenteraadslid voor N-VA in het Limburgse Kinrooi, is afgelopen woensdag onverwacht overleden op de terugreis van een skivakantie met vrienden in Oostenrijk. Rutten stierf onderweg in de wagen in het Duitse Limburg an der Lahn, op zo’n 250 kilometer van zijn woonplaats Kessenich. Wim Rutten leed al een tijdje aan keelkanker.

KS/PPN

Wim Rutten (62) was een fervent skiër en gek van Oostenrijk. Al dertig jaar lang trok hij, tot soms drie keer per jaar, naar Zillertal in Oostenrijks Tirol om er op de latten te staan of te gaan wandelen. Woensdagochtend pakten de vrienden hun koffers en vertrokken ze met de auto richting België. “Na enkele honderden kilometers zijn we even gestopt om van chauffeur te wisselen”, zegt Denier. “Ook Wim, die achteraan in de auto zat, is toen uitgestapt om iets te drinken en een plasje te maken.” De vrienden zetten daarna hun tocht verder, maar na een tijdje merkten ze dat er iets mis was met Wim. “Hij was bleek en lag wat weggezakt. We dachten dat hij sliep, maar toen merkten we dat hij geen pols meer had.”

De vrienden reden door naar de volgende afrit, in het Duitse Limburg an der Lahn (tussen Frankfurt en Keulen, red.), en verwittigden onmiddellijk de hulpdiensten. “De politie en een ambulance zijn meteen ter plaatse gekomen, maar zij konden niets meer voor Wim doen”, zucht Denier. Een dokter stelde ter plaatse rond 15 uur het overlijden van Wim Rutten vast. “We zijn daarna, totaal verslagen, zonder Wim naar huis doorgereden. Hij wilde zo graag nog een laatste keer mee op vakantie naar Oostenrijk. We zijn blij dat we hem dat nog hebben kunnen geven”, zegt Denier.

Woensdag wordt in intieme kring afscheid genomen van Wim Rutten, die de neef is van Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten. Hij laat een vrouw en drie kinderen achter.

Nu in het nieuws