© Margo Tilborghs

Moeilijke doorgang door verzakking riool

Dit weekend zullen twee spoorwegovergangen, in Wildert en Heikant, gesloten zijn voor het verkeer.

Aan de spoorwegovergang ter hoogte van de Heikantstraat is een verzakking van de riolering vastgesteld. De overweg is daarom dit weekend gesloten. De moeilijke doorgang aan de spoorwegovergang aan de Veldweg-Heikantstraat heeft al meermaals voor problemen gezorgd. Dat heeft te maken met wateroverlast.

Naast de gewone riolering, die valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente, bevindt zich nog een grotere collector die beheerd wordt door Aquafin.“Wanneer het water in de riolering samenkomt in de collector doen er zich bij veel waterval problemen voor”, weet Peter De Smedt van de dienst openbare werken. “Er zijn al meerdere werken uitgevoerd, maar het probleem blijft zich herhalen. De onderaannemer van Aquafin zal de werken zo snel mogelijk uitvoeren.”

Ook in Wildert kunt u dit weekend nog geen gebruikmaken van de overweg. Het onderhoud aan de spoorweg werd door de gemeente al eerder aangekondigd. Maandagochtend om 6u zal de doorgang weer vrijgemaakt worden.

Beide spoorwegovergangen kunnen wel gebruikt worden door fietsers en voetgangers. Zij kunnen – uiteraard alleen bij geopende slagbomen – de spoorweg te allen tijde in beide richtingen oversteken.Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio