Situatie op Waalse spoor weer normaal

Foto: BELGA

Situatie op Waalse spoor weer normaal

Print

De situatie op het Waalse spoornet is zaterdagochtend genormaliseerd, na een redelijk chaotische vrijdag. Dat heeft spoornetbeheerder Infrabel zaterdag laten weten.

Vooral op de lijn 162 tussen Libramont en Jemelle waren zware problemen. Zaterdag rond 3 uur is die lijn weer opengesteld voor het verkeer. ‘Na een apocalyptische avond is zaterdagochtend geen enkel probleem vastgesteld’, klinkt het bij Infrabel.

‘Een dertigtal Infrabel-medewerkers, een tiental brandweermannen en houthakkers waren sinds vrijdag 16.30 uur bezig om een honderdtal bomen van het spoor te halen’, aldus een Infrabel-woordvoerder. De bovenleidingen raakten niet beschadigd, nadat bomen en takken door het winterweer op de sporen waren terechtgekomen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd het grootste deel van het werk al gedaan, maar Infrabel sluit niet uit dat er in de loop van de namiddag nog ploegen gestuurd worden. ‘Het is mogelijk dat de treinen dan over één enkel spoor moeten, maar dat zal minieme gevolgen hebben op het treinverkeer.’

.

Nu in het nieuws