© gva

Zoon Vital Borkelmans in cel voor hooliganisme

Acht risicosupporters van Club Brugge zijn aangehouden omdat zij twee maanden geleden een zware vechtpartij met Italiaanse voetbalfans van Napoli ontketend zouden hebben. Onder hen ook Jelle Borkelmans (26), de zoon van assistent-bondscoach Vital Borkelmans.

yb

“Een groep van jonge risicosupporters die zich de laatste tijd meer en meer in ongunstige zin manifesteren.” Zo omschrijft het parket de acht hooligans van Club Brugge die woensdagochtend vroeg door de politie uit hun bed werden gelicht. Zij zouden deel uitmaken van een groep van een dertigtal Club-hooligans die op 26 november vorig jaar vijf Italiaanse voetbalfans in het centrum van Brugge hebben aangevallen.

De confrontatie vond plaats na de Europa League-wedstrijd tussen Club Brugge en Napoli. Wegens de terreurdreiging in ons land werd die wedstrijd in een leeg stadion gespeeld. Toch kwam het na de match op de Brugse Eiermarkt tot een knokpartij tussen rivaliserende supporters. Met vijf tegen dertig kregen de Italianen een stevig pak rammel. Een van hen werd zelfs het ziekenhuis ingeslagen.

Het achttal zit momenteel in de cel en zal dinsdag voor de Brugse onderzoeksrechter verschijnen. De meest opvallende van het gezelschap is ongetwijfeld Jelle Borkelmans, de zoon van assistent-bondscoach en voormalig Club-speler Vital Borkelmans.

Meer voetbalnieuws