Belgische en Franse regeringen houden terreurtop

Premier Charles Michel en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon zullen samen met minister van Justitie Koen Geens ons land vertegenwoordigen Foto: Photo News

Belgische en Franse regeringen houden terreurtop

Print

De Belgische en Franse premiers Charles Michel en Manuel Valls organiseren op 1 februari in Brussel een top rond terreurbestrijding, veiligheid, jihadisme, mensensmokkel en transmigratie.

Dat schrijven De Morgen, Het Laatste Nieuws en La Dernière Heure zaterdag. Na de aanslagen in Parijs waren er vanuit beide landen verwijten over de aanpak van het terrorisme en de werking van de veiligheidsdiensten. Nu lijken de plooien weer gladgestreken, en willen beide landen de samenwerking nog verbeteren.

België zal op de top vertegenwoordigd worden door premier Charles Michel, minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en minister van Justitie Koen Geens. Voor Frankrijk zullen hun collega’s Manuel Valls, Bernard Cazeneuve en Christiane Taubira aanwezig zijn.

De ministers zullen spreken over de aanslagen in Parijs, over een betere samenwerking rond terreurbestrijding en over hoe op een efficiëntere manier kan worden samengewerkt in verband met de vluchtelingenkampen aan de Frans-Belgische grens.

.

Nu in het nieuws