Texaanse advocaat dient klacht in tegen “Canadese” presidentskandidaat Ted Cruz

Foto: REUTERS

Texaanse advocaat dient klacht in tegen “Canadese” presidentskandidaat Ted Cruz

Print

Een advocaat uit Texas heeft een klacht ingediend bij het Amerikaanse Hooggerechtshof, waarin hij vraagt om te onderzoeken of de Republikeinse presidentskandidaat Ted Cruz wel een “natural born citizen” is. Dat is een van de vereisten om president te mogen worden, zo melden verschillende media. Cruz is geboren in Canada, maar zijn moeder is een Amerikaanse, wat volgens Cruz zelf bewijst dat hij wel degelijk een echte Amerikaan is.

Het is niet de eerste keer dat Cruz in opspraak komt door zijn afkomst. Donderdag nog kwam het tot een verhitte discussie tussen hem en Donald Trump over de kwestie tijdens een televisiedebat. Zelf beweert Cruz dat hij bij zijn geboorte automatisch een Amerikaan werd, omdat zijn moeder de Amerikaanse nationaliteit heeft.

Tijdens dat debat noemde Cruz Trump trouwens geen echte conservatief, omdat hij afkomstig is uit het liberale New York, waar men volgens Cruz enkel bezig is met geld en media. Vrijdag bood Cruz op nieuwszender CNN zijn “excuses” aan aan de New Yorkers, al liet hij het niet na om Trump nogmaals door het slijk te halen. “Donald Trump, Hillary Clinton, Andrew Cuomo en Bill de Blasio hebben allemaal een verontschuldiging gevraagd, en ik verontschuldig me graag”, zei hij. “Ik verontschuldig me tegenover de miljoenen New Yorkers die in de steek zijn gelaten door de liberale politici in de staat.”

.

Nu in het nieuws