© Dirk Kerstens

© dirk kerstens

1/2

K4 keurt K3: onze kinderjury op het eerste grote Antwerpse concert van K3

“Eindelijk kunnen we er ook naartoe!” Antwerpse K3-fans moesten lang wachten, maar nu is het zo ver: de afscheidstournee van K3 is neergestreken in de Lotto Arena. Wij gingen kijken met Klaartje, Kaat, Margo en Aimée, vier zevenjarige meisjes uit Antwerpen en Herentals.

Na het erg succesvolle K3 zoekt K3 op televisie doorkruisen de zes K3’tjes Vlaanderen en Nederland met een grote afscheidstournee voor Karen, Kristel en Josje. Tegelijkertijd is het de vuurdoop voor Hanne, Marthe en Klaasje. Karen, Kristel en Josje openen de show. Na Mamasé tovert op het grote scherm achter zich een televisie in hartvorm. Met de magische woorden: “1-2-3 K3-magie!” verschijnt zeventien jaar K3-geschiedenis in beeld. Te beginnen bij de tv-programma’s. “Zo mooi!”, smelt Aimée. “Geweldig”, reageren Margo en Klaartje. “Zo kunnen we televisie kijken en tegelijk naar het concert luisteren.” Ook de andere meiden zijn helemaal weg van de combinatie.

Na een liedje of vijf gaat het magische scherm open en verschijnen Marthe, Hanne en Klaasje. Met 10.000 luchtballonnen blazen ze meteen het dak van de tent. Intussen hebben de meiden hun stoel geruild voor de middengang en gaan ze helemaal loos.

Tegen nummertje 25 of zo is het tijd voor de grote apotheose met zes K3’tjes samen op de bühne. Bij K3 loves you worden ze weer met hun voeten op de grond gezet. “Dit is ons laatste liedje”, verkondigt Karen. “We gaan jullie missen. De knuffels, de kusjes, het applaus...” Begeleid door een staande ovatie stappen Karen, Kristel en Josje het podium af. De jonge generatie heeft het laatste woord.

Praktisch

K3 staat nog tot 14 februari in de Lotto Arena. Er zijn nog tickets voor enkele shows op www.sherpa.be

Nu in het nieuws