© TOM GOYVAERTS

Voetbal3de klasse ASint-Niklaas - RC Mechelen (zaterdag 19.30u) - Dani Morais De Almeida staat te popelen om doelpunten voor Racing te maken

“Jammer dat ik nog niet speelgerechtigd ben”

Het is duidelijk dat Racing zich nog niet neerlegt bij een degradatie. Ondanks de schamele zeven punten en een laatste plaats geven de Mechelaars zich nog niet gewonnen. Anders zou de club niet op zoek zijn gegaan naar aanvallende versterking. Racing ging shoppen in Brussel en trok van tweedeklasser Union met De Almeida en Lkoutbi twee spitsen aan. De Almeida is nog niet speelgerechtigd tegen Sint-Niklaas, Lkoutbi is dat wel.

Geert Fierens

Dani Morais De Almeida, stel jezelf eens even voor aub?

Dani Morais De Almeida: “Ik ben negentien jaar en ben op mijn zevende bij Union beginnen te voetballen. Ik speelde in de jeugd ook bij Brussels, maar keerde terug naar Union. Met RC Mechelen ben ik aan mijn derde club toe. Ik ben uitgeleend tot het einde van het seizoen.”

Je scoorde in de twee oefenwedstrijden al drie keer.

“Dat is mooi, maar daarvoor heeft Racing me aangetrokken, hé (lacht). Doelpunten maken is mijn ding want ik ben een spits. Centraal of op de flanken, dat maakt op zich niet zo veel uit. Van de drie goals maakte ik er twee met het hoofd.”

Waarom wilde je ingaan op de vraag van RC Mechelen?

“Er was dit seizoen bij Union heel veel concurrentie. Ik denk dan aan jongens als Fauré, die in de winterstop naar Antwerp is vertrokken, en Onana of ex-Racinger Da Silva. Ik heb dit seizoen geen minuut in het eerste elftal gespeeld.”

Vorig jaar was dat anders?

“Ja, in het seizoen dat Union kampioen speelde in derde klasse behoorde ik, op een vijftal matchen na toen ik geblesseerd was, altijd tot de wedstrijdkern. Ik had enkele basisplaatsen en mocht geregeld invallen. Ik scoorde vorig jaar toch zes goals in wedstrijden van de eerste ploeg.”

Wat verwacht je bij de hekkensluiter in derde?

“Ik hoop dat ik Racing mee in derde kan houden en ik wil natuurlijk veel spelen. Ik kan me door deze uitleenbeurt laten zien. Die kans wil ik met beide handen grijpen. Wat kon ik bij Union nog doen de volgende maanden? Ik zou wellicht niet veel aan de bak komen. Dan is dit de meest verstandige oplossing. Het is wel heel jammer dat ik nog niet speelgerechtigd ben.”

Sami Lkoutbi is de tweede aanwinst

Naast De Almeida is ook Lkoutbi een nieuw gezicht in Mechelen. Lkoutbi is vier jaar ouder dan De Almeida. Hij is een aanvaller die zijn strepen in de hogere reeksen van ons voetbal al verdiende.

Meer sportnieuws