Atletiekindoor

Mathias Broothaerts out met hamstringletsel

Print

Mathias Broothaerts zal deze winter niet meer in actie komen nadat hij op het PK indoor een hamstringblessure heeft opgelopen.

In de 60m op het PK indoor startte Broothaerts als topfavoriet. Maar al na 30m was het over en out voor de atleet van AC Lyra. “Tijdens de race voelde ik na 30m iets trekken in de hamstring”, vertelde de verspringer. “Dinsdag liet ik een echo nemen en daarop was iets te zien dat het midden hield tussen een scheur en een verrekking. Hoelang ik exact out ben, is nog niet duidelijk, maar dit betekent hoogstwaarschijnlijk het einde van mijn indoorseizoen”, baalde Broothaerts, die de laatste tijd ook al af te rekenen kreeg met knieproblemen.

“Klaar voor topprestatie”

“Heel frustrerend is dit, want ik voelde me klaar om een topprestatie neer te zetten. Stom dat ik deze winter opnieuw niet op mijn waarde kan presteren. Ik ga nu meteen toewerken naar de zomer om zo snel mogelijk de limiet voor het EK in Amsterdam te springen. De limiet lijkt me zeker wel haalbaar”, blijft hij strijdvaardig. Broothaerts heeft een persoonlijk record van 8m07. De limiet voor atleten jonger dan 23 jaar voor het EK staat op 7m95.

Meer sportnieuws