“Voor zoveel volk spelen, moet ons een boost geven”

Dimitri Hairemans: “Als we op het einde van de rit bij de eerste drie eindigen, zal heel Duffel tevreden zijn.” Foto: Dirk Van de Velde

Voetbal4de klasse B RWDM - FC DUFFEL (zondag 14.30u) - Hairemans en FC Duffel wachten warm onthaal bij RWDM

“Voor zoveel volk spelen, moet ons een boost geven”

Print
Duffel -

Met een logische uitzege bij Waterloo en het puntenverlies van tal van zijn concurrenten zette FC Duffel het nieuwe jaar uitstekend in. Maar zondag al staat de Duffelaars een verraderlijke valkuil te wachten met de trip naar RWDM.

Stevig op promotiekoers zit FC Duffel op dit moment en die comfortabele positie wil de ambitieuze club maar wat graag bewaren. Een fraaie reeks van acht wedstrijden zonder nederlaag gaf de Duffelaars de voorbije weken en maanden een stevig duwtje in de rug. Een serie die FC Duffel straks wat graag een verlengstuk wil geven op bezoek bij RWDM.

“Op basis van de heenmatch moet dat ook perfect mogelijk zijn”, weet Dimitri Hairemans. “We namen vlot afstand en ik vond het ook niet zo’n sterke ploeg. Maar daar schuilt net het gevaar. Zondag zitten er een paar duizend fans in de tribune om RWDM aan te moedigen. Het wordt dus sowieso andere koek. Maar voor zoveel volk voetballen moet ook ons een extra boost geven. Aan motivatie zal het ons niet ontbreken.”

Ook niet bij Dimitri Hairemans zelf, die vorig weekend in Waterloo nog een keer tot scoren kwam, meteen zijn vierde treffer van het seizoen.

“Het was alweer een poosje geleden dat ik had gescoord. Dan doet zo’n goaltje best wel deugd. Al lig ik er niet wakker van. Ik speel in een andere rol dan vorig seizoen bij Cappellen, toen de ballen er wel stevig invlogen. Kevin Spreutels produceert goals aan de lopende band en we pakken heel veel punten. Dat laatste, daar draait het vooral om. Als we op het einde van de rit bij de eerste drie finishen, zal heel Duffel tevreden zijn.”

Meer sportnieuws