Youngsters van KV Mechelen Jules Van Cleemput, Lionel Nshole en Miguel Mees werken bij Heist aan hun toekomst: “We willen vooral veel ervaring opdoen”

Lionel Nshole met Miguel Mees. Jules Van Cleemput ontbrak die dag. Hij was ziek. Foto: smb

voetbal 2de klasseDeinze - KSK Heist (zat. 20.00u)

Youngsters van KV Mechelen Jules Van Cleemput, Lionel Nshole en Miguel Mees werken bij Heist aan hun toekomst: “We willen vooral veel ervaring opdoen”

Print

Jules Van Cleemput, Lionel Nshole en Miguel Mees zijn drie nieuwe gezichten bij KSK Heist. Ze werden alle drie door KV Mechelen uitgeleend tot het einde van het seizoen. Wie zijn deze drie youngsters die voor de rest van de competitie zullen trainen bij KV Mechelen en Heist en waarin KV Mechelen nog een toekomst ziet?

Jules Van Cleemput

Positie: centrale verdediger.

Leeftijd: 18 jaar.

Clubs: “Ik begon op mijn vijfde te voetballen bij Beerschot. Toen ik vijftien was heb ik een seizoen voor Standard gespeeld. Dit is mijn derde seizoen bij KV Mechelen.”

Verwachtingen: “Ik hoop een basisplaats te veroveren in het eerste elftal van Heist. Als dat lukt, is deze missie zeker geslaagd. Ik ben nog jong en als ik nu matchen kan spelen in tweede klasse zal dat voor mijn ontwikkeling zeker niet slecht zijn.”

Nog weten: “Ik ben momenteel ook speler van de nationale U19-ploeg die door Gert Verheyen wordt getraind. Bij Verheyen heb ik ook mijn licht opgestoken in verband met deze overgang. Hij zei dat het goed voor me was en dat ik me verder zou kunnen ontwikkelen als ik matchen bij de ‘grote jongens’ zou spelen. Ik verzamelde dit seizoen bij KV Mechelen twee selecties voor het eerste elftal, in het begin van de competitie tegen KV Oostende en Lokeren.”

Lionel Nshole

Positie: flankspeler.

Leeftijd: 20 jaar.

Clubs: “Toen ik zes was heb ik me bij Leopoldsburg aangesloten. Daar speelde ik vier jaar. Dan verhuisde ik naar Verbroedering Balen, waar ik ook vier jaar ben gebleven. Op mijn veertiende sloot ik aan bij Westerlo, voor drie jaar. Dit is mijn vierde jaar bij KV Mechelen.

Verwachtingen: “Ik verwacht te groeien als speler. Ik hoop straks als een sterkere speler terug te keren naar Mechelen. Ik speelde bij de jeugd altijd in de aanval, maar KV Mechelen schoolde me om tot een meer verdedigende speler. Zij denken dat dit voor mij als voetballer beter is.”

Nog weten: “Ik speelde met de U20 van Congo een interland, tegen Frankrijk. Van ons gedrieën ben ik de enige speler met een profstatuut.”

Miguel Mees

Positie: centrale middenvelder.

Leeftijd: 19 jaar.

Clubs: “Ik ben op mijn zesde beginnen voetballen bij Rumst, maar twee jaar later zat ik al bij KV Mechelen. Ik groeide door tot de A-kern. KV Mechelen is de club van mijn hart.”

Verwachtingen: “Ik wil me verder ontwikkelen. Ik speel centraal op het middenveld, meestal in een verdedigende rol. Het was alvast leuk dat ik vorige week in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Londerzeel het enige doelpunt kon scoren.”

Nog weten: “Het zijn behoorlijk drukken dagen. Maandag trainen we in Heist, dinsdag in Mechelen en Heist, woensdag op KV, donderdag en vrijdag bij Heist. En Jules en ik studeren nog. Nee, veel tijd voor iets anders is er niet (lacht).”

Meer sportnieuws