“Top vijf is het minimum”

Yarrith Kwik zondag weer even gelegenheidsaanvoerder bij City Pirates. “We moeten minstens een punt pakken.” Foto: smb

Voetbal4de klasse CSpouwen-Mopertingen - City Pirates (zondag 14.30u) - Yarrith Kwik toont na sterke Merksemse reeks opnieuw ambities

“Top vijf is het minimum”

Print

City Pirates trekt voor zijn eerste opdracht van het nieuwe jaar naar Spouwen-Mopertingen, dat twee punten minder telt. Als de Merksemnaren winnen, worden de Limburgers, die in de heenronde met 5-0 voor de bijl gingen, meteen flink teruggeslagen.

De heenwedstrijd mag dan op een forfaitscore geëindigd zijn, Yarrith Kwik beseft dat het zondag niet opnieuw van een leien dakje zal lopen. “Het is en blijft een topwedstrijd, ook al staan de Limburgers pas negende. We zijn op onze hoede.”

Toch is Kwik, die door de afwezigheid van de geschorste Verbiest weer even aanvoerder wordt, duidelijk: “We moeten minstens een punt pakken, al is het voor de Antwerpse ploegen blijkbaar nooit makkelijk in Limburg. Hoe dat komt? Qua karakter en mentaliteit leveren die teams toch nog iets extra’s. Bovendien is Spouwen-Mopertingen ook gewoon een goede ploeg, die beschikt over een sterk aanvalsduo. Toch moeten we niet bevreesd zijn, wij hebben ook onze wapens. We hebben die werkkracht en dat loopvermogen op het middenveld, en ook wij beschikken over snelle spitsen. Het zal op efficiëntie aankomen, dat leerden we de voorbije maanden.”

Kwik gelooft dan ook nog steeds in de top vijf. “Dat is straks het minimum. Als we op het einde van de rit zesde of zevende staan, is dat onvoldoende. Er is kwaliteit genoeg. Zeker nu we onze slechte periode achter ons hebben gelaten, mogen we die ambitie tonen. Kijk maar naar die zes op zes van voor Nieuwjaar. Diep vanbinnen mik ik zelfs nog op de top drie.”

De gelegenheidsaanvoerder legt de lat dus duidelijk hoog, maar van druk is er bij Kwik geen sprake. “Nee, we hebben immers nog dertien wedstrijden voor de boeg. We moeten ook geen inhaalrace afleggen, hé. City Pirates staat op een aanvaardbare vijfde plaats. Maar natuurlijk willen we in Spouwen-Mopertingen gaan winnen, dan slaan we meteen een mooie kloof van vijf punten.

Meer sportnieuws