© smb

Voetbal4de klasse Csint-lenaarts - vosselaar (zaterdag 19.30u)

Nick Van Der Zyp: “Ik heb mijn hoofd nooit laten hangen”

Tegen zijn eigen verwachtingen in behoorde Nick Van Der Zyp tot Nieuwjaar niet meer tot de kern van Sint-Lenaarts. Maar kijk wie tegen Vosselaar aan de aftrap verschijnt: Nick Van der Zyp. Door de blessure van Bruno Duarte Arjonas krijgt de linksachter vanavond nog eens zijn kans.

“Ik heb hard moeten werken voor die kans en ik ben dan ook gemotiveerd om mijn plaats te houden”, reageert Van der Zyp.

“Ik behoorde zelfs niet eens meer tot de zestien en zat meestal in de tribune. Dat geeft toch niet hetzelfde gevoel als op het veld mee voor de winst knokken. Je zit er naar te kijken en kan niet reageren. Je houding na de wedstrijden is ook anders.”

Van Der Zyp heeft lang aan zijn terugkeer moeten werken. “Ik gaf me extra op training en presteerde in de wedstrijden met de reserven heel goed. Ik scoorde vijf keer en kreeg schouderklopjes van spelers en supporters. Ik heb mijn hoofd nooit laten hangen en ben altijd in mijn terugkeer blijven geloven. Ik ben dan ook blij dat mijn werklust nu beloond wordt.”

Al is het duel tegen Vosselaar niet meteen een beloning. “De Kempenaars maken het ons altijd moeilijk. Met de komst van trainer Chris Andries en aanwinst Nico Van Der Linden zullen ze bovendien extra gemotiveerd zijn. Ik hoop dan ook iets extra voor ons team te kunnen betekenen”, stelt Van Der Zyp.

Na de 4 op 24 kan Sint-Lenaarts zich moeilijk nieuw puntenverlies veroorloven. “Het wordt voor ons zelfs een heel belangrijke match”, beseft de linksachter. “Bij winst zitten we wellicht weer in het goede spoor. We zijn hard blijven trainen en hopelijk kiest het geluk eindelijk nog eens onze kant.”

Meer sportnieuws