© smb

Voetbal3de klasse Bkelmis - cappellen (zondag 14.30u)

Jasper Vermeerbergen: “Bij winst mogen we weer naar boven kijken”

Door de magere één op negen heeft Cappellen de aansluiting met de kopgroep verloren. “We wisselen te veel sterke met mindere periodes af”, stelt Jasper Vermeerbergen met pijn in het hart vast.

“Het toont ook aan dat alles nog erg dichtbij elkaar ligt”, constateert Jasper Vermeerbergen.

“Een klein reeksje is voldoende om ons in het spoor van de kopgroep te brengen, zoals we op het einde van heenronde hebben bewezen. De laatste wedstrijden sputtert de motor evenwel en door de tegenvallende resultaten hebben we de voeling met de kopgroep verloren. Pas als we enkele keren weten te winnen, kunnen we weer naar boven kijken. We weten dus wat ons in Kelmis te doen staat. Ik merkte op training een grote gretigheid. Omdat we sinds lang weer op volle sterkte aantreden, zal iedereen een tandje moeten bijsteken. Positief is ook dat we met Alec Luyckx over een bijkomende aanvallende troef beschikken. We kunnen meer variatie in onze aanvallende acties steken en het surplus aan diepgang werpt mogelijk zijn vruchten af.”

Geen goede herinnering

De verplaatsing naar het verre Kelmis wordt door geen enkele ploeg op gejuich onthaald.

“Ongetwijfeld heeft de lange busrit zijn invloed op de prestaties”, zegt de Cappelse libero. “Een trip van nagenoeg twee uur is niet bevorderlijk voor de souplesse. Daarnaast is Kelmis een van de weinige ploegen die op kunstgras speelt. In dat opzicht hebben we natuurlijk het voordeel dat we die ondergrond gewend zijn.”

Vermeerbergen heeft geen al te beste herinneringen aan de Oostkantonners en wil daar komaf mee maken.

“Vorig jaar liep ik er een voetblessure op die me enkele maanden parten speelde. Na mijn revalidatie moest ik nog enkele weken wachten om mijn plaatsje weer in te nemen. De ploeg draaide goed en veranderen was geen optie. Het vervolg van de competitie overtrof echter alle verwachtingen. Die ervaring is nauwelijks voor herhaling vatbaar, maar geregeld een reeksje neerzetten, is een aanvaardbaar alternatief.”

Meer sportnieuws