Volleybalethias league - Björn Höhnenieuwste aanwinst Topvolley Antwerpen

“Dit lijkt me een goede keuze”

Met het aantrekken van Duits international Björn Höhne - 25 jaar en goed voor 33 A-caps - heeft Topvolley Callant Antwerpen zich duidelijk versterkt met het oog op de strijd om de play-offs.

“Ik ben amper twee dagen hier, maar denk toch wel de juiste keuze gemaakt te hebben”, sprak Höhne gistermiddag net voor het aanvatten van zijn derde trainingssessie op Antwerpse bodem. “Ik wilde wegens financiële problemen zo snel mogelijk weg uit Turkije. Toen Antwerpen zich aanbood, moest ik niet lang na te denken. Opnieuw aantreden in de Belgische competitie (Höhne speelde het afgelopen seizoen voor Maaseik, red.) zei me wel iets. Het niveau is er behoorlijk. En de aanwezigheid van onder andere Georg Klein, waar ik nog goede contacten met heb, zorgde ervoor dat ik er snel uit was en besliste om naar Antwerpen te komen.”

“Ik kom hier in een vrij jong team terecht met allemaal gasten van ongeveer mijn leeftijd (Höhne zelf is er 24, red.). Het is dan ook nog eens een team waar de nodige sfeer en spirit inzit. Daar hou ik wel van.”

“Ik wil iedere wedstrijd het beste van mezelf geven en voor de winst gaan. Ik vermoed dat men hier in Antwerpen, dat wel een ander en jeugdiger team heeft dan vorig seizoen, op een vierde, vijfde plaats mikt. Dat lijkt me een realistische uitdaging. Ik wil maar al te graag mijn steentje bijdragen om die ambitie waar te maken.”

Het feit dat we al zeker de bekerfinale spelen, is een extra bonus. Het zal mijn eerste finale ooit zijn. In Duitsland geraakte ik met Berlijn, waar ik wel twee titels meepakte, nooit in de finale. Het moet fantastisch zijn om voor zo een massa voor een prijs te kunnen spelen. Ik kijk er nu al naar uit.”

Meer sportnieuws