“Niemand in mijn groep is onmisbaar”

Antwerpcoach David Gevaert op de stage in Spanje. De Oost-Vlaming kampt stilaan met luxeproblemen.“Het zou makkelijker zijn geweest als het onderlinge niveauverschil tussen de spelers groter zou zijn geweest.” Foto: BELGA

Voetbal2de klasseantwerp - ASV geel (zaterdag 20.00u) - Antwerp van coach David Gevaert begint met vier nieuwe spelers aan deel twee van de strijd richting titel

“Niemand in mijn groep is onmisbaar”

Print

Antwerp start vanavond deel twee van de strijd richting titel met een thuiswedstrijd tegen ASV Geel. CEO Patrick Decuyper deed coach Gevaert tijdens de winterstop nog een cadeautje door vier spelers extra aan te trekken. Dat na de dertien spelers die in de zomer de Great Old al kwamen versterken. Alleen is dan de vraag: welke spelers worden het slachtoffer van al die nieuwe namen?

Antwerp toonde tijdens de winterstop nog maar eens dat het hen menens is in de strijd om de titel. De troepen van coach Gevaert deden het tot nu toe uitstekend, staan samen met Tubeke op kop en hebben bovendien nog een wedstrijd te goed. Alles zit op schema, zou je zeggen. Maar toch haalde Patrick Decuyper zijn portemonnee nog maar eens boven en haalde hij met Schmisser, Matland, Cornet en Fauré vier nieuwe spelers naar de Bosuil. Antwerpcoach David Gevaert beschikt zo over nog wat meer mogelijkheden en wrijft zich dan ook in de handen. Maar zijn ook alle spelers zo tevreden met al die extra weelde?Er zijn er die moeten vrezen voor hun plaats.

David Gevaert zelf is er alvast duidelijk over. “Niemand, werkelijk niemand, is onmisbaar. Door die extra aanwinsten zal iedereen altijd honderd procent moeten zijn. Elke positie is dubbel bezet, dus ik kan nu ook variëren qua spelsysteem. Ik ben altijd eerlijk geweest, en dat ga ik blijven ook. Maar ik geef wel toe dat het makkelijker zou zijn als het onderlinge niveauverschil tussen de spelers groter zou zijn geweest”, aldus Gevaert.

Maar wat denkt de Antwerpcoach nu zelf van de nieuwkomers? Wij lijsten per aanwinst even op wat Gevaert van hen verwacht en welke spelers moeten vrezen voor hun plaats.

1. Baptiste Schmisser(overgekomenvan KV Oostende)

Positie: rechter centrale verdediger.

Concurrent: Maxime Biset

Gevaert: “Baptiste is een verstandige jongen, die toch al wat watertjes heeft doorzwommen. Hij is bovendien geen tafelspringer of schreeuwer. Hij kijkt en observeert en is zo een echte aanwinst voor onze defensie.”

2: Jo Nymo Matland(overgekomen van het Noorse Aalesunds)

Positie: linksachter

Concurrenten: Dimitri Daeseleire en onrechtstreeks ook Joren Dom. Ook centrale verdediger Pietro Perdichizzi kan er eventueel spelen.

Gevaert: “Matland is iemand die vanaf de eerste training indruk maakte op de groep. Hij heeft een ongelooflijke trap, zowel op vrijschop als op hoekschop. Iedereen zag meteen dat hij een echte meerwaarde is. Op stage zag je evenwel dat hij nog niet klaar is om negentig minuten te spelen. Maar zijn mentaliteit is top. Hij is een Scandinaviër, hé. Die jongens willen er vaak meer voor doen dan sommige anderen.”

3. Mathieu Cornet (overgekomenvan KV Oostende)

Positie: diepe spits

Concurrenten: vooral Cédric Fauré. In mindere mate ook William Owusu en Nico Binst, maar dat tweetal werd tijdens de stage en op training op de flank uitgespeeld.

Gevaert: “Mijn eerste indruk was dat hij niet echt scherp stond, maar dat was een vertekend beeld. Zijn vetpercentage was in orde. Hij is gretig en wil zichzelf bewijzen.”

4. Cédric Fauré(overgekomen van Union)

Positie: diepe spits

Concurrenten: vooral Mathieu Cornet. William Owusu en Nico Binst.

Gevaert: “Fauré is een brok ervaring en weet wat hij kan en niet kan. Hij beseft waarom hij naar hier is gehaald en kent het klappen van de zweep.”

Met Cornet en Fauré werden dus twee diepe spitsen voor één plek gehaald. De twee spitsen moeten voor meer scorend vermogen zorgen. Net daar durfde het schoentje voor de winterstop nog wel eens wringen. Toch wou Gevaert niet meteen gezegd hebben dat er voor Binst en Owusu geen toekomst meer is op de Bosuil. “We hebben vier goede spitsen. We kunnen nu het geweer van schouder veranderen als dat nodig is, iets waar we voor Nieuwjaar niet toe in staat waren.”

Meer sportnieuws