Osahon 'Macky' Eboigbe: “Ik voel dat er meer in zit”

Osahon 'Macky' Eboigbe. Foto: WAS

Voetbal3de klasse BBerchem Sport - Tempo Overijse (zondag 15.00u)

Osahon 'Macky' Eboigbe: “Ik voel dat er meer in zit”

Print
Berchem -

Berchem heeft na vorige week weer zijn stek in de top zes ingenomen en wil die nu niet meer afgeven. Ook in de thuismatch tegen Tempo Overijse moet de Rooiploeg dan ook een resultaat neerzetten. De Nigeriaan Osahon Eboigbe, ‘Macky’ voor de vrienden, hoopt tegen zijn ex-team alvast eens in de spits post te vatten.

Het is geleden van de match tegen Rupel Boom eind november dat je er nog eens van bij de aftrap bij was. Waarom liep het de voorbije weken wat moeilijker?

“Ach, iedereen wil er natuurlijk graag bij zijn. Dat is voor mij niet anders. Ik zou liegen als ik zeg dat ik het er niet moeilijk mee heb om op de bank te starten. Maar ik ga er ook geen ruzie om maken.”

Zondag is een uitgelezen moment om jezelf weer te lanceren. Met de komst van je ex-club Overijse komen ongetwijfeld ook heel wat herinneringen naar boven van de titel die je er vorig seizoen mocht vieren?

“Een geweldige tijd was het. Overijse gaf me de kans om mezelf weer op te werken in België na een avontuur van twee seizoenen in Finland. Ik scoorde er twaalf doelpunten in het kampioenenjaar.”

Bij Berchem blijf je voorlopig op drie stuks steken. Misschien lukt het tegen Overijse wel nog eens?

“Door de schorsing van Jelle (van Kruijssen, red.) moet de trainer verplicht schuiven. Diep in de spits is nog altijd mijn beste positie, maar ik probeer op elke plek zo goed als mogelijk mijn job te doen. Wat die goals betreft zit er altijd meer in, maar zeker op de flank mag ik mijn defensieve taken niet vergeten.”

Meer sportnieuws