“Niet te veel druk op spelers leggen”

Philippe Willemkens: “De komende twee wedstrijden kan Patrick Nys er niet bij zijn, maar nadien ga ik met hem ook tijdensde matchen een duo vormen.” Foto: smb

Voetbal4de klasse CLille - Esperanza Pelt (zaterdag 20.00u) - Philippe Willemkens wil vooral vertrouwen herstellen

“Niet te veel druk op spelers leggen”

Print

Na het ontslag van trainer Sven Eeraerts afgelopen donderdag is het aan het trainersduo Philippe Willemkens-Patrick Nys om Lille alsnog in vierde nationale te houden.

“We gaan onszelf niet te veel druk opleggen”, zegt Willemkens, die donderdagavond voor het eerst de trainingen leidde en een enthousiaste groep zag die, ondanks de moeilijke omstandigheden, met heel veel overgave trainde. “Ik heb donderdag eerst met het bestuur rond de tafel gezeten om duidelijke afspraken te maken rond mijn nieuwe taak”, zegt de vroegere T2. “Het is de bedoeling dat ik samen met Patrick Nys de groep leid. Dat is ook de spelers zo duidelijk gemaakt. Omdat Patrick ook nog keeperstrainer is bij Sint-Truiden, zal hij er de eerste twee wedstrijden van Lille nog niet bij zijn, maar nadien wordt het een echte duobaan”, verduidelijkt Willemkens.

“We beseffen allemaal dat de opdracht moeilijk is. Daarom willen we de komende tijd vooral focussen op het terugwinnen van het vertrouwen bij de spelers. Je zag in onze laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen Leopoldsburg en ook vorige week op bezoek bij Wijgmaal dat het bij de meeste spelers aan vertrouwen ontbreekt. Vanaf we op achterstand komen, gaan de kopjes naar beneden. Daar moeten we in eerste instantie aan werken in plaats van ons te veel te focussen op het klassement. Stap voor stap, wedstrijd voor wedstrijd. Zo zullen we nu gaan werken en dan zien we aan het eind van het seizoen wel waar ons dat brengt.”

“In dat opzicht is het zelfs niet slecht dat we de komende twee weken tegen kleppers als Esperanza Pelt en City Pirates de wei in moeten”, verrast Willemkens. “Niemand koestert eigenlijk hoge verwachtingen voor die partijen en dus kunnen we redelijk ontspannen spelen. Het zijn vaak de wedstrijden waarin je het minst verwacht, dat je de meest verrassende resultaten boekt”, zegt Willemkens, die de voorbije twee seizoenen aan de slag was als hoofdtrainer bij Rapid Leest.

“Ik was blij dat ik aan de zijde van Sven Eeraerts de kans heb gekregen om vierde nationale te ontdekken. Het ontslag van Sven was aan de ene kant verrassend, maar aan de andere kant ook weer niet. Wie bij een ploeg in nood aankondigt dat hij de club gaat verlaten aan het einde van het seizoen, neemt een risico”, besluit de nieuwe T1.

Meer sportnieuws