Olivier Vertommen: “We zitten niet in een slechte periode”

Olivier Vertommen. Foto: smb

Voetbal4de klasse CLyra - Zwarte Leeuw (zaterdag 20.00u)

Olivier Vertommen: “We zitten niet in een slechte periode”

Print

Zwarte Leeuw wil bij hekkensluiter Lyra de kater van Hades doorspoelen. “Deze wedstrijd is minstens even moeilijk als de thuismatch tegen Hades”, vindt Olivier Vertommen.

Vertommen moest vorige week geschorst toekijken hoe Zwarte Leeuw in de slotminuut Hades nog langszij liet komen.

“Ik heb nog nooit zo veel spanning gevoeld”, bekent Vertommen. “Naast het veld voel je soms nog meer spanning dan op het veld. Al was het natuurlijk voor iedereen balen. Vooraf hadden we getekend voor een punt en we hebben een goede wedstrijd gespeeld. Op training was de sfeer dan ook vrij goed.”

Vertommen kijkt alvast uit naar de match tegen Lyra.

“Voor mij heeft de winterstop een week langer geduurd. Ik kan niet wachten om weer een competitiewedstrijd te spelen. We willen de drie punten pakken, maar de trainer heeft ons al gewaarschuwd. Lyra staat misschien laatste, maar deze wedstrijd is minstens even moeilijk als de thuismatch tegen Hades. Misschien zelfs nog moeilijker.”

Ondertussen kon Zwarte Leeuw al drie wedstrijden niet meer winnen.

“In Nijlen speelden we slecht, maar tegen Wellen en Hades hebben we een goede wedstrijd gespeeld. Ondanks onze twee op negen vind ik niet dat we in een slechte periode zitten. Het is gewoon belangrijk om nog eens drie punten te pakken.”

Zwarte Leeuw staat nog steeds derde, maar de nummer acht volgt op amper vijf punten.

“In het begin wilden we niet bij de laatste vier eindigen, maar dat kunnen we nu niet meer zeggen. Onze nieuwe ambitie is om sowieso de eindronde te spelen. Als we een degelijke tweede ronde spelen, zouden we bij de eerste zeven moeten eindigen.”

Meer sportnieuws