voetbal4de klasse C - Bart HendryckxVosselaar

“Het geloof is helemaal terug”

VV Vosselaar hield geen punten over aan zijn eerste optreden onder de vleugels van zijn nieuwe coach Chris Andries. Maar gevoel en organisatie zaten goed en dat doet het beste verhopen voor de trip naar Sint-Lenaarts.

kugu

Vosselaar heeft tegenwoordig ook Bart Hendryckx opnieuw in zijn reiskoffer zitten. Maandenlang werd de aanvaller geplaagd door pubalgie, maar de soldaat is stilaan weer oorlogsklaar om zijn ploeg doorheen operatie redding te loodsen.

“Het is een lange strijd geweest, vanin de voorbereiding”, blikt de spits terug. “Een paar weken geleden leek ik klaar voor een rentree, maar ik voelde toch nog te veel pijn. Die is nu volledig weg. Ik voel me opnieuw voetballer en dat doet deugd.”

Net op tijd, zo lijkt het. Vosselaar heeft met nieuwe impulsen zijn race naar het behoud ingezet en kan alle hulp gebruiken.

“Het geloof is helemaal terug en het gevoel zit goed, maar dat is uiteraard niet voldoende. Na een dramatische 1 op 24 hebben we nu vooral snel nood aan punten. Onze situatie is zeker niet uitzichtloos en al helemaal niet indien we snel wat punten kunnen sprokkelen.”

Of anders gezegd: de eerste oogst onder Chris Andries mag vanavond op bezoek bij Sint-Lenaarts al geraapt worden.

“We wonnen op Sint-Lenaarts voor de Beker van België, dus onmogelijk is het zeker niet. Thuis verloren we, maar toen was één actie met die rode kaart voor Engelen en bijhorende strafschop bepalend. We moeten er dus zeker in geloven. Nico Van Der Linden is wellicht speelgerechtigd en dat is nog een extra troef. Zijn ervaring en organisatietalent zullen een heel belangrijke factor worden.”

Meer sportnieuws