Voetbal4de klasse C - Jelle Van Weert KFC Turnhout

“Vanaf de eerste minuut bij de les”

Met 5-2 ging KFC Turnhout begin september de boot in bij Thes. Het was de zwaarste nederlaag van het seizoen voor Jelle Van Weert en zijn ploegmaats. “Dat zijn we niet vergeten”, merkt Van Weert op.

Nochtans ging KFC Turnhout in Tessenderlo met een 0-1 voorsprong de rust in.

“Helaas werden we toen in het laatste halfuur overrompeld en slikten we in de tweede helft vijf tegendoelpunten”, weet Van Weert nog. “Het was een vreemde wedstrijd, omdat we zestig minuten lang wel goed mee speelden. We weten waar we ons aan moeten verwachten. We zullen vanaf de eerste minuut bij de les moeten zijn en scherp zijn in de duels.”

Alleszins zal het beter moeten dan vorige week tegen Lyra.

“Eufemistisch gesteld: tegen Lyra leverden we niet onze beste prestatie. Iedereen besefte dat ook. Toch wonnen we met 3-2. Ook dat is een kunst. Slecht spelen en toch winnen. Elke ploeg heeft wel eens een mindere dag. Met de juiste mentaliteit en karakter kan je veel compenseren.”

De zware grasmat zal ongetwijfeld een rol spelen.

“Gelukkig vond de wedstrijd die voor vrijdagavond in het Stadsparkstadion geprogrammeerd stond niet plaats door de algemene afgelasting van het provinciaal voetbal. Maar goed, we zullen voor elkaar moeten vechten, de steken die vallen van elkaar moeten oprapen en de tweede bal veroveren. De bonus van tegen Lyra mogen we niet weggooien. We willen zo hoog mogelijk eindigen. Dat kan enkel door elke week opnieuw voor de drie punten te gaan.”

“In het begin van het seizoen was ik geen basisspeler. Na de blessure van Luke Mohrman greep ik mijn kans. Nu probeer ik gewoon de lijn door te trekken.”

Meer sportnieuws