© smb

Voetbal3de klasse B Sprimont - Oosterzonen (zaterdag 20.00u) - Toon Janssen krijgt als jonge speler perfecte begeleiding

“Aparte trainingen maken me sterker”

In Oosterzonen is er niemand die dit seizoen al gezeurd of geklaagd heeft. De ploeg blijft de knappe resultaten aan elkaar rijgen en straalt een en al vertrouwen uit. Toon Janssen vindt alvast zijn draai bij Oosterzonen.

De doorbraak van de jonge speler zette zich eigenlijk vorig seizoen al in onder coach Johan Houben. Janssen bevestigt dit seizoen op het middenveld. Toch verliep de heenronde voor hem niet helemaal vlekkeloos.

“Ik stond er tijdens de voorbereiding en ook bij de competitiestart liep alles gesmeerd”, vertelt Janssen. “Maar dan liep ik een blessure op en moest ik nadien weer opbouwen. Enkele weken voor de winterstop kon ik terug aanpikken waardoor die rustpauze eind december voor mij wat ongelegen kwam. Ik voelde toen nog de nasleep van die blessure en ook conditioneel had ik nog werk.”

Janssen is een van de jongeren die door de technische staf soms apart onder handen wordt genomen. Naast het klassieke trainingsschema met de volledige A-kern werkt Patrick Decsi een speciaal programma uit om de jongeren specifiek te begeleiden.

“We zijn met een viertal spelers die van deze aparte aanpak kunnen genieten”, gaat de middenvelder verder. “Naast mezelf zijn dat Fessou Placca, Redouan Benhamou en soms ook nog Wout Bastiaens. We trainen mee met de A-kern maar op maandag gaan we meestal ook naar de fitnesszaal. Op woensdag werken we dan een meer technische training af. Ik word er sterker van en maak sneller progressie.”

Verwacht Janssen dan iets extra in de terugronde?

“Over mijn prestaties in de eerste seizoenshelft was ik niet echt tevreden. Ik wil opnieuw belangrijk zijn voor de ploeg en hoop dat we in de top zes kunnen eindigen. Wat ik volgend seizoen ga doen, is nog niet duidelijk, daarvoor is het nog te vroeg. Ik houd alle mogelijkheden open, al besef ik dat ik in Oosterzonen enorm goed omkaderd word.”

De jongens van trainer Stijn Geys blijven voorlopig mee de kop van het klassement aanvoeren. De spelers zelf blijven zich daarover verwonderen.

“Na elke nieuwe overwinning zijn we toch weer verbaasd. Naarmate het seizoen vordert, blijven we steeds meer geloven in een knap eindresultaat. De titel gaan we niet pakken, maar voor de rest blijft volgens mij alles mogelijk”, besluit Janssen.

Meer sportnieuws