Nick Van Huffel ziet de hand van de nieuwe trainer al: “Eric Franken wil altijd vooruit voetballen”

Nick Van Huffel: “Ik hoop op het middenveld te spelen, ook al is er daar veel concurrentie.” Foto: smb

Voetbal3de klasse B Hoogstraten - Ciney (zaterdag 20.00u)

Nick Van Huffel ziet de hand van de nieuwe trainer al: “Eric Franken wil altijd vooruit voetballen”

Print

Na de opsteker tegen Walhain wil Hoogstraten bevestigen tegen Ciney. “De eerste ploeg in de rechterkolom staat maar zeven punten boven ons”, kijkt Nick Van Huffel al vooruit.

De 2-0 zege tegen Walhain deed erg veel deugd, ook bij Van Huffel.

“Bij momenten hebben we wat geluk gehad en dat hadden we de vorige wedstrijden niet”, is Van Huffel eerlijk. “Al waren de spelers ook iets gretiger omdat ze zich wilden bewijzen voor de nieuwe trainer. Dat kon je bij sommigen duidelijk zien. Aan de andere kant speelden we met veel druk vooruit en dat was duidelijk de hand van de nieuwe trainer (Eric Franken, red.). Of het nu 1-0 of 2-0 is, hij wil altijd vooruit voetballen. Vroeger deden we dat minder, omdat we dachten dat het al binnen was. Daarom gaven we het dikwijls nog weg.”

Van Huffel is in principe weer inzetbaar na een gele schorsing.

“Die schorsing kwam me vrij goed uit, want ik was ook geblesseerd. Links heb ik een kleine verrekking en rechts een contractuur. De dokter denkt dat het komt, omdat ik vorig seizoen bijna niets heb gedaan en nu ineens bijna alles heb gespeeld. Ik hoop dat het dit weekend nog lukt, maar ik ga geen risico’s nemen.”

Trainer Eric Franken had met elke speler een individueel gesprek en had het onder meer over de posities. Middenvelder Van Huffel speelde dit seizoen al vaak als rechtsachter.

“Ik hoop natuurlijk zo hoog mogelijk te staan, liefst op het middenveld. Al is er daar momenteel veel concurrentie. Vorige week waren Ruben Tilburgs, Bob Swaegers en ikzelf er niet bij en nog was ons middenveld heel sterk. Nick Van de Walle en Michiel Meynendonckx deden het prima.”

Van Huffel hoopt in ieder geval met Hoogstraten snel wat plaatsen te winnen in het klassement.

“Ik denk dat het lang geleden is dat Hoogstraten nog zo laag heeft gestaan, maar de eerste ploeg in de rechterkolom staat maar zeven punten boven ons. We zijn ook nooit bezig geweest met de degradatie en hebben altijd vooruit gekeken.”

Meer sportnieuws