Veldlopen Herentals - Sofie Van AccomAC Herentals

“Altijd leuk om voor eigen publiek te lopen”

Print

Sofie Van Accom gaat zondag voor een derde zege op rij in haar thuiscross in Herentals. Maar de tegenstand is niet min. De 1500m-specialiste zal moeten afrekenen met marathonloopster Els Rens (virtueel geplaatst voor Rio) uit Houtvenne.

Vorige zaterdag eindigde Van Accom nog tweede in de Avondcross van Hulshout op grote achterstand van Veerle Dejaeghere. Zondag wil ze iets sterker voor de dag komen.

“Mijn benen waren niet gerecupereerd van de zware trainingsweek die ik had afgewerkt”, vertelde ze na de cross in Hulshout. “Ik heb daarom mijn eigen wedstrijd gelopen en geprobeerd nog wat reserve over te houden. Want ik loop in deze periode drie veldlopen achter elkaar: eerst Herentals en de week daarna de Crosscup van Hannuit.”

In Herentals wil de lerares L.O. haar zegereeks voortzetten. “Het is altijd leuk om voor eigen publiek te lopen. Zeker als de conditie goed is. Normaal gezien moet ik voor een derde zege op rij kunnen gaan. Maar dat is ook afhankelijk van de sterkte van de tegenstand.”

Van Accom zal alvast potige concurrentie krijgen van Els Rens, die op 2 januari nog op imposante wijze de cross van Kessel won en ook de beste was in de cross van Booischot op 13 december. Ook provinciaal crosskampioene Jolien Boonen (AC Herentals) uit Kasterlee is van de partij. Naast de regionale crossen mikt Van Accom vooral op de Crosscup. Momenteel staat ze derde in de stand. “Ik hoop nog altijd om in de eindstand de derde plaats in de Crosscupstand te halen. Brussel was wat minder, maar de conditie gaat in stijgende lijn”, aldus de meervoudig Belgisch kampioene 1500m.

Meer sportnieuws