“Uiteraard zoeken we een vervanger voor Berden”

Geert Berden (centraal op de foto) verliet Geel en trainde de voorbije week al mee bij Lommel United. Foto: Dick Demey

Voetbal2de klasseAntwerp - ASV Geel(zaterdag 20.00u) - Geel en trainer Vincent Euvrard staan voor een mission impossible

“Uiteraard zoeken we een vervanger voor Berden”

Print

ASV Geel trekt vanavond naar de Bosuil voor een quasi onmogelijke opdracht. Het moet proberen titelfavoriet Antwerp punten te ontfutselen. Maar is Geel wel kansloos? Want tijdens het huidige en vorige seizoen slaagde de ploeg er wel in puntenwinst te boeken tegen de Great Old.

De aanhang van Geel werd afgelopen week opgeschrikt door het vertrek van Geert Berben naar Lommel United. Ook trainer Vincent Euvrard betreurt het vertrek van zijn offensieve middenvelder.

“Ik wist natuurlijk dat er onderhandelingen liepen”, zegt Euvrard. “Maar ik hoopte dat de kern samen kon blijven. Het is anders gelopen. Lommel bood wat Geel vroeg en de deal was rond. Zo gaat dat in het voetbal.”

“Maandagavond waren de meeste spelers wat aangeslagen. Begrijpelijk ook, want we hadden net een stage achter de rug waarop we hard hadden getraind en uiteraard ook aan de groepsvorming hadden gewerkt. Met Berben vertrekt er niet enkel een knappe voetballer, maar ook een fijn mens en een goede vriend. Jammer, maar ik begrijp hem wel. Een jonge voetballer gaat voor het allerhoogste. Als je de situatie van beide clubs bekijkt, heeft Berben bij Lommel meer kans om op korte termijn op het hoogste niveau te voetballen. Ik zat ook zo in elkaar als voetballer.”

Vervanger

De Geelse trainer slaat de bladzijde Berben om.

“We zoeken een vervanger voor Berben. Er lopen enkele onderhandelingen. Ik verwacht tijdens de volgende dagen een doorbraak. Voor de wedstrijd op Antwerp rekenen we op de huidige groep. Natuurlijk wordt het moeilijk om een uitverkochte Bosuil te trotseren, maar we hebben altijd een kans. Uiteraard weet ik dat de heenmatch op een gelijkspel eindigde, maar ondertussen heeft Antwerp zich nog op een viertal plaatsen versterkt.”

Euvrard laat niet in zijn kaarten kijken.

“Het optrekken van een muur leidt meestal niet tot puntenwinst. Soms moet je echter wijken, omdat de tegenstrever te sterk is en je terugduwt. We zullen proberen onder de druk uit te geraken, want de nul houden is niet ons sterkste punt.”

Meer sportnieuws