voetbal2de klasse - Ahmed Sayed ‘Zizo’ Lierse

“Ik moet meer bepalend worden voor de ploeg”

Na twee weken vakantie en een stevige winterstage op Portugees grondgebied moet Lierse zondag de draad opnieuw oppikken in zijn race naar een plaats bij de eerste acht in de Proximus League. Al dreigt meteen een valkuil met de pittige verplaatsing naar Union.

kugu

Vijf dagen van intensief werken in Portugal en een week voorbereiding op eigen bodem gingen de trip naar het Dudenpark vooraf. Het antwoord of Lierse daarmee klaar is om het tweede competitiegedeelte aan te pakken, moet straks volgen. De Egyptische middenvelder Ahmed Sayed ‘Zizo’ is alvast hoopvol gestemd.

“We hebben er de voorbije weken zeker alles aan gedaan”, zegt Zizo. “Er is stevig getraind en de focus bij de hele groep is aanwezig. Het voelt ook helemaal anders aan dan enkele maanden geleden, toen we aan het begin van de competitie stonden. Toen was er te veel gemakzucht en onderschatting. Intussen heeft Eric Van Meir ons geleerd dat tweede klasse noeste arbeid vraagt.”

Zizo zelf moet er alles van weten. De Egyptenaar streek later neer en miste zo nagenoeg de hele voorbereiding. Dat speelde hem maandenlang parten.

“Ik had drie maanden niks gedaan en stond fysiek nergens. Ook ik heb me op tweede klasse verkeken, maar intussen weet ik beter. Ik heb de voorbije weken keihard gewerkt en voel me veel beter. Moet ook, want mijn eerste ronde was werkelijk ondermaats. Ik moet veel meer bepalend worden voor de ploeg. Dat wordt mijn grote uitdaging voor de komende maanden.”

Lierse gaat met een nagenoeg ongewijzigde kern de strijd om de achtste plaats aan. Even was er sprake van een terugkeer van Faysel Kasmi, maar die trok zijn neus op voor tweede klasse.

“Ik dacht aanvankelijk dat hij wilde terugkomen, maar ik wist al snel dat hij er geen zin in had. Dat gevoel is anders bij me. Ook ik had enkele opties de voorbije dagen, maar ik verkies bij Lierse te blijven. Ik wil de club absoluut bij de eerste acht loodsen vooraleer ik aan een vertrek wil denken. Ik geloof ook dat we in ons opzet zullen slagen. Neen, die twee punten achterstand die we nog tellen, maken ons niet nerveus. Ze zijn net een enorme uitdaging. Met Union, Eupen en Dessel staan we meteen voor cruciale weken. Ja, ik durf dromen van een zeven op negen.”

Meer sportnieuws