Geert Berben: “Aanbod dat ik niet kon weigeren”

Print

Na afloop van de oefenwedstrijd Geel - Lommel van vorig weekend stapte Geert Berben naar het Lommelse duo De Roover - Haagdoren. Later bleken de handdrukken over meer te gaan dan nieuwjaarswensen.

“Ik kreeg van Lommel een aanbod dat ik niet kon weigeren”, zegt de offensieve middenvelder.

“Vooral sportief ga ik erop vooruit. Ik ben 22 jaar en wil als voetballer stappen vooruit zetten. Met Lommel kwam ik tot een contract voor 2,5 jaar. Met deze club is de kans heel groot dat ik op zijn minst in reeks 1B zal voetballen.”

Geel ziet wel de meest creatieve speler van zijn kern verdwijnen.

“Normaal zou ik het seizoen uitgedaan hebben”, zegt Berben. “Ik had de club al meegedeeld dat ik achteraf andere oorden zou opzoeken. Ik was immers einde contract. Maar dan daagde Lommel op. Zij wilden mij al lang, ook twee jaar geleden, toen ik voor Geel koos. In de periode van de competitiematch Lommel - Geel was er contact tussen beide clubs. Het heeft nog wat langer geduurd om ook financieel op dezelfde golflengte te geraken.”

Compliment

“Uit de reacties via alle mogelijke communicatiekanalen kon ik lezen dat heel wat fans mijn vertrek betreuren. Dat zal ik als een compliment beschouwen. Ik had een fijne tijd bij Geel, maar nu wordt het voor mij hard werken om me in een nieuwe omgeving te bewijzen. Speelgaranties heb ik uiteraard niet gekregen bij Lommel.”

Meer sportnieuws