Zoon, dochter en 99-jarige moeder wonen samen in zorgcentrum

Roger (72), Elisabeth (99) en Denise (78). Foto: Patrick De Roo

Zoon, dochter en 99-jarige moeder wonen samen in zorgcentrum

Print
Borgerhout - Elisabeth Van Acker (99) zet vandaag het nieuwe jaar in met een groot familiefeest. 2016 wordt speciaal want Elisabeth blaast 100 kaarsjes uit. Bijzonder is dat de vrouw met zoon en dochter in hetzelfde woon-zorgcentrum woont.

Wie het ouderlijke huis verlaat, verwacht niet meteen ooit nog samen te wonen met mama en papa. Bij Denise (78) en Roger De Visscher (72) liep dat even anders af. Zij wonen opnieuw onder hetzelfde dak als mama Elisabeth  in het woon-zorgcentrum Borsbeekhof in Borgerhout.

Elisabeth woont al negen jaar in het centrum in Borgerhout, zoon Roger kwam er vijf jaar geleden bij, dochter Denise nog maar enkele maanden geleden. De drie hebben een aparte kamer, maar zitten op dezelfde gang. “We wonen in dezelfde straat zeg ik altijd”, lacht Elisabeth. Ze zorgde jarenlang als huismoeder  voor haar zes kinderen.

 Hoewel ze tegenwoordig geen aardappels meer hoeft te schillen, kan ze het niet laten om Denise en Roger met raad en daad bij te staan zoals alleen een moeder dat kan. Denise: “Na het middageten raadt ‘ons moeder’ me vaak aan om even op bed te gaan liggen, zodat ik mijn rug niet teveel belast. En ze is nog steeds even bezorgd over ons. ’s Avonds na het avondeten komt ze nog even langs mijn broer en mij om ons een goede nacht toe te wensen.”

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio