“Geheime” flitspaal bestaat niet

Het Facebookbericht is niet juist. Foto: gva

“Geheime” flitspaal bestaat niet

Print
Linkeroever -

Bijna vijfduizend keer werd het bericht al gedeeld op Facebook: ‘Nieuwe flitscamera aan Kennedytunnel richting Gent. Verstopt in een elektriciteitskast dus opletten.’ Maar er klopt niets van.

Wie op de Antwerpse Ring de Kennedytunnel nadert in de richting van Gent, kan zich best aan de regels houden: de flitspalen net voor de tunnel werken altijd en zijn constant afgesteld op de maximumsnelheid die op dat moment geldt. Maar volgens een bericht dat sinds een paar dagen de ronde doet op Facebook, staat er nu ook een nieuwe paal, verstopt in een elektriciteitskast. De ‘nieuwe’ flitspaal zou een honderdtal meter vóór de tunnel staan.

Maar dat verhaal klopt niet, zegt Erika Decorte van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). “Het klopt dat er op die locatie een aantal elektriciteitskasten staan, en een oude kast waar jaren geleden een flitscamera in zat. Maar die wordt voor alle duidelijkheid niet meer gebruikt. Het is zeker niet zo dat we daar stiekem mensen zijn beginnen te flitsen.”

Het AWV zal eerstdaags een bericht uitsturen om het verhaal te ontkrachten. “We willen vermijden dat automobilisten op die locatie plots op de rem gaan staan om te vermijden dat ze geflitst zouden worden”, zegt Erika Decorte. “Het is goed als mensen zich aan de verkeersregels houden, maar we willen niet onnodig voor gevaarlijke situaties zorgen.”

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio