Vijf vragen aan uw burgemeester over Stabroek

Foto: GVA

Vijf vragen aan uw burgemeester over Stabroek

Print
Uw gemeentebestuur zit halverwege zijn bestuursperiode (2012-2018) . Daarom legden we uw burgemeester vijf vraagjes voor. Lees hier hoe uw burgemeester terugblikt op 2015, vooruitkijkt naar dit jaar en welke persoon of project extra aandacht verdient.

Welke dag uit 2015 in Stabroek zal u eeuwig bijblijven?

Burgemeester Rik Frans: "Dat is ongetwijfeld de dag van het keizerrijden op zondag 22 maart. Er was die dag enorm veel volk en sfeer in Stabroek. Men kwam van heinde en verre om het spektakel te volgen. Het is ongelooflijk leuk om te zien hoe inwoners uit de omliggende polderdorpen het gansrijden en als bekroning het keizerrijden volgen. Zelfs minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon, maakte daar tijd voor vrij."

Op welke dag in 2016 moeten we zeker naar uw gemeente komen?

"Dan wil ik drie evenementen voorstellen. Voor Hoevenen het gansrijden op zondag, 6 maart. Voor Putte de Sluitingsprijs op dinsdag, 11 oktober voorafgegaan, de avond daarvoor, door de kermisloop. Voor Stabroek het gansrijden op zondag, 7 februari."

Welke persoon in Stabroek verdient een dikke pluim?

"Heel veel mensen verdienen op één of andere manier een dikke pluim omwille van verdiensten en inzet. Maar omdat u specifiek naar iemand vraagt nomineer ik Johan Breens. Johan Breens en zijn familie van de hulporganisatie Event Medical Team (EMT) die op 5 juni zijn levenswerk bij een loodsbrand in de vlammen zag opgaan. Ze zijn niet in een diepe put gezonken dankzij zijn opgewekt karakter en bijgevolg zijn enorme vriendenkring. Het bewijs daarvan was de succesvolle benefietactie die volgde. Deze was georganiseerd door vele Stabroekse verenigingen. Natuurlijk kunnen zij ook een pluim op hun hoed steken."

Stel, u krijgt extra geld om één project te realiseren in uw gemeente, welk project zou dat dan zijn?

"Als er geen beperking is van geld en omvang van het project dan zou ik zo snel mogelijk het dagdagelijkse mobiliteitsprobleem in onze gemeente definitief oplossen. Geen files meer in onze gemeente! Meer veiligheid voor onze zwakke weggebruikers!"

Waar kijkt u, in uw persoonlijke leven, naar uit in 2016?

"Naar een nog beter evenwicht tussen werk en privé."

Nu in het nieuws