© gva

Mechelen

Drugsbaron sponsort Mechelse moslimschool

Politie en gerecht beschikken over informatie dat Marokkaanse criminelen aanzienlijke bedragen hebben geïnvesteerd in de islamitische basisschool die in Mechelen zou worden opgestart. De Antwerpse cocaïnehandelaar Othman El B. zou ruim 100.000 euro in het schoolproject hebben gepompt.

Joris VAN DER AA

De politiediensten houden de financiering van de omstreden islamitische school, waarvoor 630.000 euro bijeen wordt gezocht, nauwlettend in de gaten. “De voorbije weken kwam er een enorm bedrag bij. In de moslimgemeenschap is het een publiek geheim dat een jongeman uit Antwerpen ruim 100.000 euro zou hebben geschonken”, aldus een bron bij de politie.

Volgens bronnen die betrokken waren bij de school was de gulle schenker de steenrijke Antwerpse cocaïnesmokkelaar Othman El B. “Het bedrag werd cash overhandigd aan de inzamelaars van de school.” El B. is volgens onze bronnen niet de enige crimineel die diep in buidel tastte. Ook een voormalige compagnon van de beruchte ontsnappingskoning Ashraf Sekkaki doneerde 30.000 euro.

Burgemeester Bart Somers (Open Vld) wil zich niet uitspreken over de mogelijk illegale financiering. “Als dit waar is, dan moeten politie en parket hun werk doen.”

De bestuurders van de school waren de voorbije dagen niet bereikbaar voor een reactie.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio