© Tony Le Duc

© Tony Le Duc

1/2

Zoektocht naar culinaire huisvlijt

Zin om de geheimen van uw culinair ambacht te tonen en gerechten te publiceren in een kookboek? De mensen van uitgeverij Minestrone bieden die kans in het boek Garage Culinair, dat in juli wordt voorgesteld op een ambachtendag in Bokrijk.

Uitgeverij Minestrone heeft al boeken als ‘De Keuken van ons Moeder’ en ‘De Keuken van ons Vader’ op haar actief. “In de keuken van ons moeder’ zochten we via 40 moeders naar het Belgisch culinair erfgoed, want moeders maken klassiekers. Voor het nieuwe boek zoeken we geen 40 hobbyisten, maar zestien”, zegt uitgever Tony Le Duc.

Daarin verschilt het boek van de vorige, Garage Culinair moet een doe-boek worden, de auteurs willen het productieproces stap voor stap fotograferen, het liefst dan nog in achterhuisjes, tuinhuizen, in garages of op zolder. “We willen dat de lezer door het boek gebeten wordt en zegt: ‘nu begin ik er ook aan’.”

Zo bijvoorbeeld Hans De Croos en Eric Lanin in Linden bij Leuven. Beide mannen draaien twee keer per jaar witte pensen in Hans’ tuinhuis. Ook een bierbrouwster staat al op het lijstje. Verder denken Tony Le Duc en Foodwriter Marc Declercq aan iemand die hammen droogt of rookt, pasteien of kaas maakt, een honingslingeraar, iemand die likeur stookt of fruitwijnen maakt, iemand die echt roomijs maakt of pralines of marsepein. Of nog: iemand die een varken uitbeent of vissen rookt. Kies maar uit. “Als het maar geen mensen zijn die hun producten verkopen”, besluit Le Duc.

Geïnteresseerden mailen hun naam, telefoonnummer, motivatie en drie recepten met hun product.

Reageren bij redactie@minestrone.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio