In deze Antwerpse platenzaak kopen bekende muzikanten vinyl

Print
Het is gedaan met platenzaak Fatkat in de Lange Koepoortstraat. Nee, de cultwinkel moet na achttien jaar de deuren niet sluiten, integendeel. Hij nam vorig weekend zijn intrek in een nieuw pand, naast Dille en Kamille in de Vleminckstraat. Dubbel zo groot, dubbel zoveel platen, dubbel zoveel plaats voor de Antwerpse muziekliefhebbers, en daartussen heel wat bekende gezichten. Want die lopen er de deur plat. Van Alex Agnew tot Ruben Block.

“Het is veel te lang geleden dat ik hier was", zegt Ruben Block van Triggerfinger. "Altijd als ik hier binnenstap, ga ik wel met iets nieuws naar buiten. Of leer ik bands kennen waar ik nooit eerder van gehoord had. Het blijft mijn favoriete manier om muziek te leren kennen. Tegenwoordig kan dat op zoveel manieren, je hebt het maar online te streamen. Maar een nieuwe plaat ontdekken op vinyl dankzij een tip in de platenzaak, dat is iets totaal anders.”

 Epicentrum voor muziek

"De Fatkat is een van die plekken die van Antwerpen Antwerpen maakt”, vindt Alex Agnew, stand-upcomedian en frontman van metalband Diablo Blvd. “Een levendige stad kan je herkennen aan wat er zich op muzikaal vlak afspeelt. Als er geen fatsoenlijke platenwinkel is, is het geen fatsoenlijke stad. En dan heb ik het over de hardcore platenwinkel, zoals de Fatkat."

"Antwerpen is altijd een epicentrum voor muziek geweest, denk maar aan Bilbo en de Metro-phone. Zulke zaken geven eigenheid aan een stad. Als die verdwijnen, is het gedaan. In een platenzaak wordt een hele muziekscene op gang getrokken. Kijk maar naar wie hier allemaal binnenloopt.”     

 

 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio