“Vraag naar zelfverdediging groeit door groter angstgevoel”

Vader Johnny Janssens met zoon Tim en kleindochter Laia. Foto: koen de beuckeleer

Edegemse karatekampioenen helpen kwetsbare groepen zichzelf te beschermen

“Vraag naar zelfverdediging groeit door groter angstgevoel”

Print
Edegem -

De Edegemse karatekampioenen Johnny en Tim Janssens richten zich met een nieuwe zelfverdedigingscursus specifiek op kwetsbare doelgroepen. “We willen hen simpele tips geven om zichzelf te verweren in geval van nood”, leggen ze uit.

Johnny Janssens en zoon Tim bouwden de voorbije jaren naam en faam op in de internationale karatewereld. Vader Janssens besloot zijn sportervaring door te geven aan de jeugd en leidde zelf 23 karateka’s op tot de graad van zwarte dan. Verder organiseerde hij in de Edegemse sportzaal Kattenbroek heel wat nationale en internationale karatekampioenschappen.

Zijn passie voor de vechtsport bracht Johnny al snel over op zijn zoon Tim, die de afgelopen jaren een aantal knappe nationale en internationale titels en medailles wist te vergaren. Momenteel trainen vader en zoon Janssens in hun eigen sporthal Kattenbroek amateurvechters in uiteenlopende disciplines.

Recente gebeurtenissen

Maar ook minder sportieve of ambitieuze mensen kunnen bij het duo terecht. Zo organiseren ze weldra een nieuwe zelfverdedigingscursus. “Iets waar de laatste tijd enorm veel vraag naar is”, zegt vader Janssens. “Heel wat jongeren, vrouwen en senioren willen zich degelijk kunnen verweren in geval van nood. Door de recente gebeurtenissen lijken veel mensen met een angstgevoel te leven.”

Lees donderdag het volledige artikel in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio