De Mol op 1 februari weer op tv

De Mol op 1 februari weer op tv

Print

Het vierde seizoen van het avontuurlijke programma komt op 1 februari 2016 op Vier.

Het nieuwe seizoen met Vier-presentator Gilles De Coster is al ingeblikt. Hij ging dit najaar met tien Vlamingen op avontuur.

In juni pakte Vier plots uit met groot nieuws: er zou een nieuw seizoen van het legendarische tv-programma De mol komen. Maar een rechtenkwestie doorkruiste die plannen: niet alle oorspronkelijke bedenkers waren er happig op om hun toestemming voor een nieuw seizoen te geven.

In december raakte bekend dat het productiehuis Woestijnvis alsnog een akkoord bereikt had met de oorspronkelijke bedenkers van De mol. Het vierde seizoen komt op 1 februari op Vier.

De mol werd eind jaren 90 bedacht door Bart De Pauw, Tom Lenaerts, Michiel Devlieger en Michel Vanhove, ten tijde van Schalkse ruiters, voor ze bij Woestijnvis in dienst waren. Met een afgewerkt programmaconcept waren ze naar het toen nog jonge productiehuis gestapt en daar, in huis, produceerden ze de jaren nadien drie seizoenen van De Mol.

In 2000 won het programma de Gouden Roos van Montreux, zowat de hoogte eer voor een televisieprogramma in Europa. Sindsdien is het concept in meer dan vijftig landen verkocht, dit jaar nog in Frankrijk en China. In meer dan vijftien landen is het ook effectief op het scherm geweest. In Nederland brak het vijftiende seizoen van Wie is de mol? onlangs nog alle kijkcijferrecords.

MEEST RECENT