David Bowie heeft nu ook eigen sterrenbeeld

Wat een manier om hulde te brengen aan David Bowie: dankzij radiozender Studio Brussel heeft het overleden rockicoon nu een eigen sterrenbeeld. “Het was niet evident”, zegt Philippe Mollet van volkssterrenwacht MIRA.

Guy Stevens

Een van de grootste passies van David Bowie was het universum. Hij zong erover in tal van nummers en Ziggy Stardust, het personage dat hij begin jaren 70 tot leven bracht, was een buitenaardse rockzanger.

Geen mooier eerbetoon mogelijk voor de zanger dan hem zijn eigen sterrenbeeld te bezorgen, dachten ze bij Studio Brussel. Ze klopten dan ook aan bij volkssterrenwacht MIRA, dat zeven sterren afbakende in de vorm van de iconische bliksemschicht van Bowie.

Bowie krijgt een symbolische plaats naast de 88 bestaande sterrenconstellaties. “Het was niet evident om de geschikte sterren te bepalen”, vertelt Philippe Mollet van MIRA. “Studio Brussel vroeg ons Bowie een unieke plek te geven in het sterrenstelsel. Verwijzend naar zijn verschillende albums, kozen we voor 7 sterren - Sigma Librae, Spica, Zeta Centauri, SAO 204132, Sigma Octantis, Beta Trianguli Australis en SAO 241641 - die zich in de buurt van Mars bevinden. De constellatie is een kopie van de iconische Bowie bliksemschicht en werd vastgelegd op het exacte tijdstip van z’n overlijden.”

Doe mee

Je kan zelf ook bijdragen aan de hommage voor Bowie door te surfen naar de website van Stardust for Bowie . Je kan er zelf een persoonlijk eerbetoon creëren binnen de Bowie-constellatie. Elke bezoeker kan een lievelingsnummer opdragen en een persoonlijk tekstje achterlaten in de vorm van een ster.

Vastgoed

Jobs in de regio