© Frederik Beyens

Kunstenares Nel Aerts gaat Van Gogh achterna

Ze schildert, maakt ­collages en sculpturen. En ze ­tekent. Nel Aerts (28) stelt ­tentoon in binnen- en ­buitenland. Ze woont en werkt in ­Antwerpen. Maar ze groeide op in Wortel (Hoogstraten). CittA ging over de grens naar het Van GoghHuis voor een (zelf)portret.

In het Vincent van GoghHuis loopt tot en met 14 februari de groepstentoonstelling Wrijving van ­gedachten | Antwerpen-Zundert. Nel stelt er tentoon in het gezelschap van gevestigde waarden en jonge talenten uit Vlaanderen en Nederland. Haar werk hangt naast dat van Fred Bervoets, Luc Tuymans, Marlene Dumas, Emo Verkerk, Lennart Lahuis, Lieven Segers en Niek Hendrix. Want Zundert ligt dichter bij Antwerpen dan bij Amsterdam. En Van Gogh inspireert nog steeds kunstenaars van nu.

Zundert ademt Van Gogh. En zeker nu, 125 jaar na het overlijden van de in Zundert geboren kunstschilder. “Je kan er echt niet naast kijken”, knikt Nel. “Overal hangen zaken die verwijzen naar de schilder. Ik kom nu op plaatsen waar Van Gogh wandelde. Ik zie dingen die hij ook gezien heeft. Het geeft me het gevoel dat ik zijn traject voortzet. Al maak ik hier wel mijn eigen verhaal. Een verslag van hoe ik de dingen ervaar. En dat is ontzettend fijn om te doen.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio