© JAA

© JAA

© JAA

1 / 3

90-jarige maankunstenaar huwt alsnog grote liefde Marleen (49)

Vreemde taferelen zaterdag in het gemeentehuis van Wijnegem. Philip Heylen, tot nader order nog altijd schepen in Antwerpen, assisteerde de lokale burgemeester Ivo Wynants bij het huwelijk van Paul Van Hoeydonck, de enige kunstenaar ter wereld van wie er een beeldje op de maan prijkt. Paul is intussen 90. Zijn bruid Marleen Meyers is 40 jaar jonger.

jan auman

“Ik deed dit heel graag op vraag van Paul, één van de grootste kunstenaars van ons land en een hele boeiende persoonlijkheid. Hij woont al jaren in Wijnegem, maar heeft ook Antwerpen op de kaart gezet als prominent lid van de kring van hedendaagse kunstenaars G58”, kadert Antwerps schepen Philip Heylen (CD&V) zijn uitzonderlijke optreden in Wijnegem.

Kus

Ook het grote leeftijdsverschil tussen bruidegom en bruid, die in Willebroek de bekende bistro The Boat House uitbaat, trok de aandacht. “Ik heb Marleen 25 jaar geleden ontmoet tijdens de voorbereiding van een opdracht in Spanje. Ze hielp me bij vertalingen en het was meteen grote liefde. Maar ik was al getrouwd. Mijn echtgenote was zwaar ziek en hulpbehoevend. Uit respect ben ik altijd bij haar gebleven en heb ik haar verzorgd. Maar mijn liefde voor Marleen is nooit geluwd.”

“Mijn eerste echtgenote overleed een tijdje geleden. Ik ben zo blij dat Marleen en ik onze liefde alsnog officieel kunnen beleven. Dit is de gelukkigste dag van mijn leven”, sprak de kunstenaar tot de ontroerde aanwezigen in de trouwzaal.”

Nu in het nieuws